7 fordele ved at have en altan

Hvis man har en altan, er man et heldigt asen. For en altan giver en masse muligheder. Vi dykker ned i de syv bedste fordele ved at have en altan.

1. Oase i byen


Når man bor i byen, kan der være langt mellem de grønne områder. Men hvis man har en altan, kan man skabe sig sit eget lille fristed med grønne planter, en lille bænk, hyggelige tekstiler og et cafébord.

Her kan man trække sig tilbage og for en stund føle sig på afstand af byens larm.

2. Et ekstra rum

Mange af os bruger vores altaner som et ekstra rum, der forlænger vores stuer. Og det er da ret fantastisk, hvis man bor i en lille lejlighed, at kunne trække sig ud på altanen og få mere luft under vingerne og mere albuerum.

3. Ingen havearbejde

En have er dejlig. Men man kommer ikke udenom, at en have også kræver masser af tid og hårdt arbejde, hvis den skal forblive pæn.

Med en altan får du mange af havens fordele – men intet af det besvær, der følger med den. Her er ingen plæner, der skal slås, eller hække, der skal klippes. Du skal højst skubbe en krukke lidt rundt. Det er da smart!

4. Giv rygerne et frirum

Har du rygende gæster på besøg, så er altanen også en fantastisk måde at imødekomme disse gæsters behov. For man føler sig aldrig langt fra selskabet, hvis man blot er trukket ud på altanen for at ryge.

Hvis gæsterne i stedet var henvist til gården, var det en anden sag. Ja, der kan man tale om en decideret partykiller.

5. Lad barnet sove i barnevognen

I Danmark er det naturligt, at spædbørn sover udenfor i deres barnevogne året rundt. Det må være det famøse vikingeblod, der er på spil. Men hvis du bor i en lejlighed, har du måske ikke lyst til at stille dit barn i gården.

I stedet kan du stille barnevognen på din altan i tryg forvisning om, at du er nær barnet, og at ingen fremmede kan komme nær.

6. En kælderkold, tak!

I de kolde måneder er det jo oplagt at have kassen med øl eller sodavand stående på altanen. En kælderkold øl overgås kun af en altankold.

7. Grill og hygge

Grill og hygge er ikke kun forbeholdt folk med have. Har du en altan, kan du sagtens invitere venner på besøg til bøffer og pølser på grillen. Altanens størrelse gør det til en intim affære, og du kan nemt nyde samværet med dine venner eller familie.