Bygpris.dk

Granitskærver pristjek

Er du på udkig efter granitskærver? Vi har fundet 19 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er Grat.dk, som sælger 1.000 kg for kun 985 kr. Det er 67 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 kg granitskærver inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
985 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.172 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.199 kr. Sække med 500 liter Køb
1.199 kr. Sække med 500 liter Køb
1.284 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.295 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.300 kr. Poser med 20 kg Køb
1.309 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.459 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.509 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.509 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.578 kr. Sække med 500 liter Køb
1.587 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.654 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.817 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.878 kr. Sække med 750 kg Køb
1.942 kr. Sække med 500 liter Køb
2.672 kr. Poser med 20 kg Køb
2.699 kr. Sække med 1.000 kg Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Hvilken størrelse skærver er bedst?

Granitskærver kommer i mange forskellige størrelser, og de er hver især gode til vidt forskellige ting, derfor er det en god idé at danne sig et overblik, over hvad skærven skal bruges til, inden man får lagt de forkerte skærver.

5-8mm

Granitskærver i 5-8mm er blandt de mindste skærver. Det betyder at de har en meget fin størrelse og struktur, hvilket gør dem ideelle til dekorative formål. De bliver især brugt til havebede og på kirkegårde.

8-11mm

Denne størrelse er stadig i den lille ende. De gør sig rigtig godt i havebede, men også på gangstier hvor de giver et jævnt og flot underlag.

Størrelsen er ikke ideel til indkørsler, da skærverne ofte sætter sig fast i bildæk, og derefter skal pilles fri.

11-16mm

Granitskærver i størrelsen 11-16mm bliver især brugt til indkørsler. Det gør de, fordi de modsat de mindre størrelser ikke sætter sig fast i bilens hjul.

Derudover bliver de også ofte anvendt i haveanlæg, på gangstier og langs husmure, hvor de kan se enormt flotte ud.

16-22 mm

16-22mm er store skærver. Fordi de er så store ligger de rigtig solidt på jorden. Det betyder at de er særdeles anvendelig til børnefamilier og hundeejere, fordi de ikke ender over det hele, når der leges og løbes på dem.

Ligeledes tager vinden ikke fat i dem, og selvfølgelig gør størrelsen at de ikke sætter sig fast i bildæk, hvilket gør dem gode til indkørsler, men de ser også enormt flotte ud i bede.

32-45mm

Skærver i denne størrelse kaldes ofte baneskærver, fordi det er den størrelse skærver der bruges på banestrækninger. Det er store, tunge stenskærver der udover at ligge på banelegemet, ser enormt flotte ud i bede.

Det er dog vigtigt at tage højde for at der er brug for et 10cm lag, før de dækker ordentligt, og jorden nedenunder ikke længere er synlig.

Farveguide til granitskærver

Granitskærver kommer i flere forskellige farver, og selvom farverne ikke ændrer stort på skærvernes funktion, har de stadig stor indflydelse, på udseendet af det område de bliver spredt i.

En ting der er vigtig at lægge mærke til, når man skal vælge farve på sine skærver, er at de i forretning tit er støvede. Derfor har de et lidt mere mat udtryk, end når vind og vejr først har pudset dem af.

Ud over at skærverne bliver klarere, når støvet forsvinder fra dem, bliver de fleste skærver også mørkere og klarere i farverne, når der kommer vand på dem. Det er især tydeligt med blandede skærver, da det gør det lettere at skelne skærverne fra hinanden.

Lysegrå skærver

Lysegrå skærver er en meget lys skærve, der har en lille smule glimmer i sig. Skærven er importeret fra Sverige, og har en meget fin struktur. Når den bliver udsat for vand, får den en mørkere farve. Det er en meget flot skærve.

Mørkegrå skærver

De mørkegrå skærver er, som navnet antyder, mørkere end de lysegrå skærver, og de glimter ikke helt så meget, men det er stadig en utrolig flot skærve. Når den bliver våd, bliver den meget mørk, hvilket er utroligt flot.

Sorte skærver

De sorte skærver er de mørkeste skærver, man kan få. Det kan ofte være svært at se hvor flotte de er, når de er helt støvede, men med tiden bliver de meget mørkere, og så får de en enormt dyb, flot og sort farve når de bliver våde.

Hvide skærver

De hvide skærver er fra Norge, og giver et meget let og lyst udtryk, til det bed eller den indkørsel de bliver spredt i. Modsat mange andre skærver, skifter de ikke synderligt farve og struktur, når de bliver våde. Det betyder at du får et smukt, ensartet udtryk uanset vejret.

Røde skærver

De røde skærver der er fra Norge, er en meget anmelderrost skærve, og de bliver især komplimenteret for farven. Den røde farve antager en næsten ildrød karakter, når de bliver våde, og det er i særklasse en flot skærve.

Blandet røde og sorte skærver

Den blandede pose indeholder røde og sorte skærver fra Sverige. At de er blandet, giver et mere levende udtryk til gårdspladsen, bedet eller indkørslen, og de to farver springer virkelig i øjnene, når først skærverne bliver våde, og det er med til at gøre enhver regnvejrsdag lidt bedre.

Kunsten at vælge de rigtige granitskærver

Granitskærver bruges som pyntesten i indkørsler og i bede, og de fås i mange forskellige størrelse og farver, men hvordan vælger du de rigtige skærver?

At vælge de rigtige skærver er nemlig en kunst, og nogle gange kan det være svært, at afkode hvad de forskellige navne og talkoder dækker over.

Her finder du en kort forklaring på, hvad de forskellige ting betyder, og hvad du skal være opmærksom på når du køber skærver. Det hele er forklaret ud fra de skærver der hedder gråmix 11-16.

Størrelsen på skærverne kan variere

Det siger næsten sig selv, at 11-16mm skærver er mellem 11 og 16 millimeter, og det er sådan set rigtig nok, men det er ikke hele historien. Man måler nemlig skærver på den flade led.

Det betyder at alle skærverne i en pose med 11-16mm er mellem 11 og 16 millimeter på den smalleste led, men på alle andre leder kan de sagtens være større.

Det betyder ikke det store, når de først ligger i din indkørsel, men det er meget rart at vide, når du trækker en 32mm lang skærve op af posen med 11-16mm gråmix.

Farve og klarhed

Skærver kommer i mange farver, og udover gråmix er de mest almindelig farver rød, sort og hvid. Hvilken farve du har brug for, er selvfølgelig en smagssag, men de fleste vælger gråmix, fordi det er den mest neutrale farve.

I sidste ende er det et spørgsmål, om hvorvidt du vil have et neutralt udtryk i din indkørsel eller dit bed, eller om der gerne må være lidt mere spræl i dine sten.

Når du får skærverne leveret, er farven aldrig lige så klar, som da du stod med fremvisningsmodellen i hånden, men bare rolig det betyder ikke, at forhandleren har snydt dig.

Skærverne er dækket af et lag stenmel, der dæmper farven lidt, og det kan tage helt op til seks måneder, før vind og vejr har vasket støvet helt af, så det er en god idé at væbne sig med tålmodighed. I sidste ende er det til gengæld hele ventetiden værd.

Undrer du dig over hvorfor dine granitskærver ikke har den farve du bestilte?

Du har gjort klar til at anlægge din indkørsel eller dit bed. Det eneste der mangler, er granitskærverne.

Du har været hos en forhandler, og du har udvalgt den farve du bedst kunne lide, men nu da de er leveret, kan du se, at de ikke ligner dem, du så på billedet eller i forretningen.

Og hvorfor så det?

Er dine granitskærver støvede?

Ved leveringen er granitskærver altid lidt mere uklare i farven og lidt mere støvede, end de er på billeder eller hos forhandleren. F.eks. vil en sort granitskærve være mere grålig og sandet, men det er der en glimrende forklaring på og bare rolig, det er heldigvis ikke permanent.

Granitskærver bliver brudt i et stenbrud, og under processen hvor man graver skærverne frem, opstår der noget der hedder stenmel. Stenmel er et fint, fint pulver, der sætter sig på skærverne, og gør dem uklare i farven. Så det er stenmelet der gør din sorte granitskærve koksgrå.

Den letteste måde at få skærverne til at se pæne og klare ud igen, er at gøre absolut ingenting. Når du lægger dem i indkørslen eller i bedet, vil naturen vaske skærverne rene, og efter 6-8 måneder vil de have fået en meget klarere farve.

Er dine granitskærver ikke lige store?

Der er en god sandsynlighed for at du valgte størrelsen 11-16mm, da du bestilte dine skærver. Men når du holder en af dem i hånden, vil det tit være tydeligt, at den er meget større end 16mm på en af lederne.

Det er ikke, fordi der har sneget sig en større skærve med. Det er fordi man måler skærverne på den smalleste led, hvilket betyder, at den ene led er mellem 11 og 16mm, imens den anden led sagtens kan være større.

Er dine skærver ikke ensfarvede?

Der er fire typiske blandinger indenfor granitskærver. Det betyder at du ofte kan købe poser med enten sorte, blågrå, rød-sorte eller lysegrå granitskærver, men når du får leveret poserne, er det tit at der er sneget sig striber af andre farver ind i de enkelte sten.

Grunden til at det forholder sig sådan, er fordi et stenbrud har årer, og når stenene bliver brudt, kan lidt af en årer godt løbe igennem den farve, der nu engang er blevet brudt.

Det betyder eksempelvis, at din sorte skærve ofte vil have en rød eller hvid stribe. Så når du bestiller en farve, er det overvejende den farve, der er i posen, selvom de enkelte skærver godt kan have en stribe i en anden farve.

Granitskærver fra online forhandlere

Trustpilot frembyder tilpas udmærkede chancer for at gennemsøge en lang række andre brugeres erfaringer med køb af granitskærver og derfor er det anbefalelsesværdigt, at du gennemgår internet selskabets kritik forinden du bestiller granitskærver online.

Facebook forærer dig desuden fuldstændig uafhængige muligheder for at få indblik i netbutikkens pålidelighed. Desuden møder vi endda internet handler som gør det muligt at afgive en omtale af købsoplevelsen, hvilket tillige bør drages fordel af til at få et indblik i kundetilfredsheden når det kommer til køb af granitskærver.

Inden du handler granitskærver på nettet

Forinden nogen handler granitskærver på en forretning på nettet behøver de altid tyde shoppens betingelser, men det er ofte ikke videre spændende.

Et nemmere alternativ kan derfor være at efterse hvorvidt online firmaet er tilsluttet e-mærket, siden det længe har været et billede på at e-handlen tilslutter sig dansk lovgivning, foruden at e-shoppen undertiden kigges til af fagmænd der har nøje kendskab til lovene på området for salg af granitskærver via webshops.

Dette er en god genvej til støtte, for så vidt du møder problemstillinger i forbindelse med din ordre. Desuden går vi ind for at man er vaks omkring de primære retningslinjer der har indflydelse på købet.

Levering af granitskærver

En række internet butikker foreslår heldigvis diverse forskellige fragtmuligheder. Den prisbilligste metode til levering vil dog altid vise sig at være selv at hente granitskærverne, men den løsning kræver at du bor nærved internet firmaets arbejdslager.

Fragttiden er jo vældig betydningsfuld om vi har behov for granitskærverne lige om lidt, så herved er det nemlig meningsfuldt at du besigtiger det anslåede leveringstidspunkt ved granitskærver – men glem ikke at det nødvendiggør at ordren lægges tidligere end et bestemt tidspunkt, så at de har en chance for at nå at få bestillingen på posthuset forinden de lageransatte tager hjem.

Indtil flere shops på nettet byder på levering uden omkostninger af granitskærver, men for det meste kun såfremt der shoppes for en bestemt sum.

Mest stillede spørgsmål omkring granitskærver:

 • Hvor mange kg granitskærver pr. m2?
 • Hvad vejer granitskærver?
 • Hvor meget granitskærver skal jeg bruge?
 • Granitskærver hvilken størrelse?
 • Hvor mange granitskærver pr m2?
 • Hvor meget dækker 1000 kg granitskærver?
 • Granitskærver hvad er det?
 • Hvor mange granitskærver?
 • Hvor meget dækker 20 kg granitskærver?
 • Hvor mange granitskærver pr. m2?
 • Hvordan lægger man granitskærver?
 • Granitskærver hvor tykt lag?
 • Hvor mange granitskærver skal jeg bruge?
 • Hvordan lægger man granitskærver i haven?
 • Hvad vejer en kubikmeter granitskærver?
 • Granitskærver hvor meget pr m2?
 • Hvor tykt et lag granitskærver?
 • Hvordan lægges granitskærver?
 • Hvor meget fylder 1 ton granitskærver?
 • Hvad koster granitskærver?
 • Hvor tykt lag granitskærver?
 • Produkterne der er vist i den her oversigt er frembragt af websitets søgemekaniske. Robotten har hurtigt kigget ekstremt mange varer for at finde de produkter der har den tætteste relation til granitskærver, og som algoritmen derfor skønner at du vil kunne lide.

  Foruden at inddrage den søgefrase du skrev på Google har den desuden inddraget søgeord, som andre brugere med stor sandsynlighed indtaster i relation til det, eksempelvis køb granitskærver og bedste granitskærver foruden søgeudtryk som bedste granitskærver og billig granitskærver.

  Den information bruger algoritmen som yderligere information for at fremvise de mest relaterede tilbud. Vores data viser også at andre leder efter eksempelvis granitskærver afhentning, granitskærver sorte og bedste granitskærver. Denne data har robot-søgeren yderligere brugt til, at navigere igennem millioner af varer.

  Derudover kan det ses i data, at søgeudtrykkene granitskærver rødmix, granitskærver hent selv og granitskærver afhentning er ekstremt populære, og derfor er de ligeledes indregnet af robot-søgeren foruden søgeordene bedste granitskærver, granitskærver små og granitskærver afhentning. Vores ønske er at du ikke blev skuffet over de viste varer, ved at mindst ét af disse kan bruges.

  Granitskærver erhverves hos velrenommerede byggeforretninger, f.eks. Bauhaus.dk, XL-Byg.dk, JemogFix.dk, DavidsenShop.dk, Stark.dk, Silvan.dk, 10-4.dk og Bygma.dk.

  Her ses de byer der oftest bestilles granitskærver til…

  Nordjylland: Aalborg, Frederikshavn, Støvring, Hirtshals, Hadsund, Hjørring, Skagen, Aars, Sæby, Aabybro, Thisted, Hobro, Nørresundby, Svenstrup, Nibe, Brønderslev, Nykøbing Mors

  Sjælland: Greve, Fensmark, Nykøbing Falster, Vordingborg, Sorø, Skælskør, Nakskov, Haslev, Jyllinge, Maribo, Herfølge, Ringsted, Holbæk, Køge, Nykøbing Sjælland, Kalundborg, Solrød Strand, Næstved, Slagelse, Korsør, Tune

  Syddanmark: Fredericia, Grindsted, Bramming, Aabenraa, Nordborg, Billund, Sønderborg, Ribe, Vejen, Børkop, Kolding, Munkebo, Vojens, Rødekro, Kerteminde, Assens, Esbjerg, Ringe, Faaborg, Tønder, Nyborg, Varde, Svendborg, Haderslev, Odense, Middelfart, Otterup

  Hovedstaden: Frederikssund, Dragør, Snekkersten, Frederiksberg, Lillerød, Nivå, Roskilde, Birkerød, Holte, Gladsaxe, Hundested, Herlev, Virum, Rønne, Høje Taastrup, Humlebæk, Vanløse, Hillerød, Hellerup, Brøndby, Lyngby, Charlottenlund, Rødovre, Hvidovre, Kokkedal, Allerød, Gentofte, København, Gilleleje, Nærum, Smørumnedre, Brønshøj, Hedehusene, Hellebæk, Stenløse, Helsinge, Værløse, Taastrup, Slangerup, Hørsholm, Rudersdal, Fredensborg, Frederiksværk, Dyssegård, Valby, Farum, Ølstykke, Helsingør, Albertslund, Vallensbæk, Søborg, Tårnby, Espergærde, Ishøj, Ballerup, Glostrup, Måløv

  Midtjylland: Højbjerg, Ringkøbing, Hadsten, Hornslet, Hasselager, Mårslet, Struer, Egå, Herning, Skanderborg, Viborg, Ikast, Randers, Holstebro, Risskov, Skødstrup, Silkeborg, Hørning, Aarhus, Ebeltoft, Galten, Hammel, Løgten, Beder, Grenaa, Vejle, Hedensted, Horsens, Brabrand, Hinnerup, Ry, Lemvig, Lystrup, Skive, Bjerringbro, Tilst, Odder, Åbyhøj, Løsning, Brande, Kjellerup, Skjern, Malling

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg granitskærver er 879 kr. Pristjekket er vurderet til 4.4 ud af 5 stjerner baseret på 17 brugeranmeldelser.

  Super god oplevelse og ingen problemer” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Dette website er finansieret af annonceindtægter. Vi hjælper en række online selskaber når vi formidler virksomhedernes varer, og får provision i tilfælde af at en af de besøgende på vores side realiserer en bestilling.

  Orientering omkring varer og internet firmaer vedligeholdes tit, men vi giver ingen garanti imod rettelser der er iværksat efter at vi sidst opdaterede hjemmesidens oplysninger.