Lær at lægge rullegræs via YouTube

Det er efterhånden sådan, at brugsanvisninger er et fortidslevn. Kan det ikke googles frem på YouTube, eksisterer det ikke! Og det er med god grund.

For mange af os er mere visuelt orienteret og lærer og forstår bedre ting og sammenhænge ved at se på billeder og videoer frem for at læse en kilometerlang tekst.

Hvis du vil anlægge rullegræs ved hjælp af youtube, er det ingen sag. Og uanset om man er YouTube-mester eller Google-newbie, er det let at finde de rigtige videoer, når blot man har styr på sine søgeord. Og der findes mange videoer derude til netop dette formål. Så søg på ”anlæg rullegræs” på YouTube, og du er godt på vej.

Er du mere til den gammeldags manér? Så kommer der her en kort guide, til hvordan du anlægger rullegræs.

Forbered jorden


Som det første skal jorden forberedes.

Du kan vælge at fræse jorden, så du er sikker på at få ødelagt rødderne på eventuelle ukrudtsplanter, der har taget bo i din plæne. For det er da bare brandærgerligt at se sit arbejde overtaget af brændenælder og tidsler.

Når jorden er blevet fræset, skal du gå den efter for sten og andet materiale, der kan ødelægge det samlede indtryk og lave knolde på plænen.

Du samler blot alle store dele op og kasserer dem.

Gør jorden plan

Når jorden er blevet fræset og gået efter for sten, skal den gøres plan. Du kan vælge at købe eller leje en tromle til formålet, eller du kan bruge en palle med en tung sten ovenpå, som du trækker efter dig med et reb.

Kør tromlen eller pallen over hele jordstykket, så det alt sammen bliver jævnt.

Læg rullegræs

Du bør lægge dit rullegræs samme dag, som det ankommer med fragtmand. Ellers risikerer du, at det kan blive tørt. Læg stykkerne i forlængelse af hinanden, men med en lille smule top mellem stykkerne.

Græsset kan nemlig trække sig sammen, når det tørrer. Og det er bare ærgerligt at have en græsplæne med fuger imellem hvert stykke græs!

Vand plænen godt, og gå ikke på det nyanlagte rullegræs, førend det har fået mulighed for at fæstne sig ordentligt. Det kan godt tage et par uger. Du kan evt. sætte et skilt op med skriften ”græsset må ikke betrædes” eller ramme det ind med snor på små pæle, så folk ikke uforvarende kommer til at træde på dit nye græs.

Og så skal du holde din hund væk derfra. En sådan plæne er et rent slaraffenland for en legesyg og graveglad hund.

God fornøjelse med dit haveprojekt.