Bygpris.dk

Træflis pristjek

Er du på udkig efter træflis? Vi har fundet 15 online forhandlere, og noteret deres priser for 2.500 liter inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveHandel.dk, som sælger 2.500 liter for kun 1.899 kr. Det er 67 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 2.500 liter træflis inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
1.899 kr. Sække med 2.500 liter Køb
1.994 kr. Sække med 2.000 liter Køb
2.514 kr. Sække med 2.500 liter Køb
2.925 kr. Sække med 1.000 liter Køb
2.925 kr. Sække med 1.000 liter Køb
2.991 kr. Sække med 1.000 liter Køb
2.995 kr. Sække med 2.500 liter Køb
2.998 kr. Sække med 1.000 liter Køb
3.063 kr. Poser med 80 liter Køb
3.217 kr. Sække med 750 liter Køb
3.298 kr. Sække med 1.000 liter Køb
3.298 kr. Sække med 1.000 liter Køb
4.190 kr. Sække med 500 liter Køb
4.345 kr. Sække med 500 liter Køb
4.365 kr. Poser med 50 liter Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 2.500 liter (eller nærmeste omregnede alternativ).

I de seneste år har træflisen oplevet en anseelig fremgang hos de danske haveejere. Og det er ofte den almindelige barkflis, der har måttet vige pladsen for den nye populære dreng i klassen. Men det er da heller ikke uden grund, at træflisen nyder stor popularitet.

Træflisen har en lysere farve, der lyser op i haven og gør det lækkert og indbydende at se på. Men det er ikke den eneste grund, til at træflisen er populær.

Længere holdbarhed på træflis

Når du lægger træflis i din have, holder det i op til 5-7 år, inden det formulder. Til sammenligning er holdbarheden på almindelig barkflis 2-3 år, så der er virkelig tale om en væsentlig forbedring. På den måde får du et produkt med længere holdbarhed, ligesom du slipper for at skulle lægge ny flis hvert andet år. Og det er da en sejr, der er værd at tage med.

Økonomisk billigere på sigt

Fordi træflisen har en længere holdbarhed end almindelig barkflis, betyder det, at der går længere mellem opfyldningerne. Og selvom træflis er en anelse dyrere end almindelig barkflis, gør den lange holdbarhed det til en billigere løsning på længere sigt. Og når man skal arrangere sin have, er det godt at have øje for de langsigtede mål, så man på den måde kan lette arbejdsbyrden for sig selv.

Træflis er ukrudtshæmmende og bæredygtigt

Man anvender træflis som bunddække i haven, hvilket skal fungere som en barriere mod ukrudt. Og med træflis er din have meget bedre stillet end med plastikunderlag og lignende. Samtidig er det en meget bæredygtig form for underlag, da flisen stammer fra produktionen af træ. Du kan derfor have mange træsorter i din flis, der bidrager til din haves fauna.

Træflisen formulder langsomt, hvilket giver en naturlig og langtidsvirkende form for gødning til din have. Ved at lade flisen formulde langsomt omsættes energien fra træet og giver næring til jorden.

Godt for havens insekter

Vi hører alle om, hvordan mange års udpining af jorden og et overforbrug af sprøjtemidler har forårsaget et ødelæggende hug i bestanden af bier og insekter. Derfor har mange haveejere efterhånden udstyret deres haver med insekthoteller og blomsterenge, der skal imødekomme de små dyrs behov.

Træflisen deler mange af de egenskaber, som et insekthotel giver. For kvaset kan skabe beskyttelse for småkravl og insekter, der kan gemme sig i det. Her kan de også finde føde. Det er derfor en oplagt mulighed at bruge træflis i haven, da det både giver næring til planter og skaber beskyttelse til dyrene.

Hvad kan træflis bruges til?

Der er en masse muligheder for anvendelse, når man taler om flis.

Materialet findes både i en grov og en fin udgave. Det fine flis bruges ofte til mindre bede, men kan også anvendes som træflis til ridehus. Herudover findes flis i en barkvariant, dette er ligeledes rigtig godt til at lægge i sine bede.

Denne variant findes også både i en grov og fin udgave. Her kan du læse meget mere om, hvordan du kan anvende flis, hvor du kan købe det og meget andet.

Som vi har slået fast, kan du anvende træflis til bede. Men hvad kan materialet ellers bruges til?

Træflis til haven har rigtig mange anvendelsesmuligheder. Træflis brændværdi er ret høj, og derfor kan du med fordel bruge træflis i gasgrill. Træflis til grill giver en super god smag til maden.

Denne metode kaldes rygning, så hvis du har flis tilovers og gerne vil prøve noget nyt, anvender du blot træflis til rygning, hvilket også er en utroligt populær tilberedningsmetode blandt danske grillentusiaster. 

På grund af den høje brændværdi, bruges træflis til fyring. Træflis til varmeværker er ligeledes en meget eftertragtet vare. Denne store efterspørgsel fra varmeværkerne kræver en større produktion af flis.

Træflis anvendelse er dog langt bredere. Mange vælger for eksempel træflis i hæk. Grunden til dette er blandt andet, at der ikke er meget vedligehold ved dette.

Du slipper altså for at skulle klippe græsset helt ind til kanterne, hvis du vælger at lægge træflis under hæk. Det er især populært at afvende træflis til bøgehæk, men det kan bruges til stort set alle hække. Træflis til ukrudt er også en meget stor fordel og en af de største grunde til, at det bliver anvendt i private haver. Flis er nemlig med til at hæmme ukrudtet, og derfor er træflis som bunddække en utrolig effektiv anvendelsesmulighed.

På grund af den lave nødvendighed for vedligehold, er der også mange, der vælger at anvende træflis til indkørsel og træflis til dyr. Træflis i hønsegård eller træflis til fugle, er derfor utroligt smart, da der ofte er tale om lidt større arealer, som du ikke skal vedligeholde særligt ofte, hvis du anvender flis.

Sidst men ikke mindst, er det en god ide at anvende træflis som faldunderlag. Dette kender du sikkert fra offentlige legepladser, men du kan også bruge det hjemme ved dig selv. Hvis du har et gyngestativ eller lignende, kan du med fordel lægge flis som faldunderlag. 

Hvor købes det?

Hvis du er blevet inspireret af de mange muligheder for anvendelse, vil du sikkert gerne vide, hvor du kan finde køb af træflis.

Salg af træflis finder du både hos lokale forhandlere, men især også online. Køb træflis online, hvis du gerne vil finde nogle gode træflis tilbud. Tilbud på træflis findes naturligvis også hos fysiske butikker og private forhandlere.

Hent selv træflis er derfor meget populært, og hvis du køber fra en privatperson, der tilbyder salg af træflis, kan du også ofte få en fornuftig pris. 

Træflis til afhentning kræver dog, at du har en træflis trailer. Herudover giver det ikke mening at køre særligt langt, hvis det blot er træflis afhentning af en mindre mængde. 

Træflis sælges ofte i meget store mængder online, hvor du også kan få det leveret. Så det er ikke altid det giver mening at starte bilen og hægte traileren på, hvis træflis til salg er mindre end en vis mængde.

Pris træflis: Hvad koster det?

Pris på træflis bliver ofte angivet i pris på 1 m3 træflis. Dette vil ofte koste cirka 300 kroner, men du skal være opmærksom på, at træflis priser varierer. Derfor kan det godt betale sig at lede en smule grundigere, så du muligvis kan spare lidt på din træflis pris.

Pris på træflis kan også blive angivet i antal liter. Derfor skal du være opmærksom på, hvad du bestiller. Hvis du ønsker 100 liter, bliver du nok slemt overrasket, hvis der pludseligt bliver leveret 100 m3 træflis.

Hvordan foregår levering?

Træflis levering er super smart, og levering af træflis kan spare dig for en masse tid og besvær. Du skal dog være opmærksom på, at få træflis leveret kan ske på nogle forskellige måder. Her er nogle af de mest almindelige: 

Dette betyder, at du din bestilling bliver leveret i en lastbil og bliver tippet af ved indkørsel eller kantsten i løs vægt. 

Dette giver dig mulighed for en mere præcis levering. Leveringen kan blive leveret til et specifikt sted på din grund. Denne mulighed kræver dog, at der er mulighed for, at en lastbil kan komme tættere på.

Træflis bigbag levering foregår simpelthen blot ved, at din bestilling bliver leveret i en stor træflis sæk. Denne bliver aflæsset ved dine indkørsel eller lignende. Træflis i poser eller træflis i sække kan være ret praktisk, hvis du ikke ønsker at stå med det helt store oprydningsarbejde efterfølgende. 

Der findes også flere steder, hvor du kan hente selv. Dette er optimalt, hvis der ikke er så langt, hvis du har din egen trailer, og hvis du vil spare penge på levering. Hvis du vælger denne mulighed, kan du ligeledes få gratis hjælp til pålæsning.

Fordele ved brug af flis

Der findes en del fordele, som du opnår, hvis du anvender flis til haven. Nogle få af dem har vi allerede gennemgået kort, men her bliver du præsenteret for lidt flere fordele ved træflis. 

Effektivt imod ukrudt

Her har vi valgt at fremhæve den fordel, som får de fleste til at anskaffe sig flis. Det er vildt effektivt mod ukrudt. Og det er der mange, der er vilde med. Ukrudt findes i mange forskellige typer og størrelser, men en af de arter af ukrudt, der er sværest at slippe af, er skvalderkål.

vis du får skvalderkål i din have, kan det være ualmindeligt svært at få det væk igen. Derfor er det langt bedre at forebygge, så du aldrig kommer til at stå med dette problem. Dette gør du blandt andet med træflis.

Udover at forebygge ukrudt, kan flis også være med til at dræbe noget af det ukrudt, der allerede findes i dine bede. Hvis du anlægger flis i et tykt lag, forhindrer du solen i at nå ned til jorden, hvilket modvirker fotosyntesen, der får ukrudtet til at gro.

Husk at lægge mellem 10 og 12 centimeter, hvis du vil være sikker på at dræbe fotosynteseprocessen, der ellers stadig vil skabes delvist, og derved ikke vil dræbe ukrudtet helt. Bark eller træflis kan begge anvendes til dette formål – så hvilken skal man vælge?

Træflis eller barkflis?

Nu skal vi afgøre, hvad er bedst træflis eller barkflis? Det er dog ikke et helt simpelt spørgsmål. Begge har nemlig sine fordele og ulemper. Først og fremmest vil vi sige, at begge er fantastiske materialer, som har mange fordele og anvendelsesmuligheder. 

Hvis vi først og fremmest kigger træflis kontra barkflis, når det kommer til holdbarhed før formuldning, så vinder træflis. Dette kan holde 1-4 år længere end barkflis, før formuldningen begynder. Hvis vi taler om barkflis vs træflis i forhold til udseendet, er det lidt mere af en individuel præference.

Vi har dog en del erfaring med flis, og med mennesker, der køber og anvender flis, og det virker som om, at svaret er ret klart for dem – barkflisen er kønnere.

Når du skal vælge mellem barkflis eller træflis, bør du dog også overveje muligheden for sygdom.

Dette kan nemlig forekomme ved barkflis, hvis denne indeholder skadedyr eller sygdomskim. Det er dog ikke nødvendigt at basere hele din beslutning på dette, da disse sygdomme meget sjældent vil påvirke dine planter.

Ulemper ved træflis

Vi har indtil nu nævnt en masse fordele og muligheder for anvendelse, hvad angår træflis. Nu til den store ulempe.

Forholdet mellem kulstof og kvælstof i råmaterialet er ofte på mere end 100:1. Når flisen er fuldt omsat, har den et forhold på cirka 12:1. Men hvad betyder det?

Det betyder, at organismerne, der lever i jorden, skal slippe af med dette kulstof (i form af CO2) gennem udånding. Hvis dette ikke er muligt, skal de anskaffe sig ekstra kvælstof.

Dette kan man dog undgå i et vis omfang. Dette gør man ved at lægge træflis i et lag på den bestående jord. Derved vil det nemlig kun være det nederste lag af flisen, der er i kontakt med jordbunden. 

Forskel på kvalitet

Inden du fylder traileren med flis, bør du også være opmærksom på, at flis findes i mange

forskellige kvaliteter. Det gælder både, hvis man fremstiller den selv, eller hvis man køber den. Der er især en essentiel forskel, du bør lægge mærke til. Hvis flis er fremstillet af nåletræer, vil det indeholde harpiks. Dette vil det ikke, hvis den er fremstillet af løvtræer.

Hvis flisen indeholder harpiks, vil det være langsommere at omsætte. Dette er en relativ lille forskel, og vil i de fleste tilfælde ikke gøre den store forskel.

Hvordan produceres træflis?

Træflis er i princippet blot spåner fra træner. Disse bliver fremstillet af en flishugger. Man fører store træstammer ned i flishuggeren, hvorefter den spytter spånerne ud. Derved anvender man træet utroligt effektivt.

Engang var det ganske normalt, at man blot brændte overskydende træ af, men nu bliver det anvendt mere effektivt til flis.

Men er træflis overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af flis…

 • Barkflis
 • Dækbark
 • Flis
 • Kakaoflis
 • Kakaoskaller
 • Pinjebark
 • Pyntebark
 • Træflis
 • Træflis på butikker på nettet

  Trustpilot tilbyder dig nogenlunde fortræffelige løsninger til at gennemrode forskellige eksisterende kunders ratings med bestilling af træflis og derved er det anbefalelsesværdigt, at du tjekker internet selskabets omtaler forud for at du køber træflis på nettet.

  Facebook leverer for øvrigt fuldstændig relevante metoder til at få indblik i internet forhandlerens troværdighed. Desuden møder vi nogle internet varehuse hvor du kan publicere en bedømmelse af virksomhedens service, hvilket tillige burde anvendes til at få et indblik i kundetilfredsheden når det kommer til bestilling af træflis.

  Før du handler træflis via internettet

  Forinden folk handler træflis hos en netbutik behøver man til hver en tid gøre sig bekendt med indholdet af webshoppens forretningsaftale, dog er det uden tvivl et tidskrævende arbejde.

  Et alternativt forslag kunne måske være at finde ud af hvorvidt internet butikken er støttet af e-mærket, som kan være et fingerpeg om at e-firmaet forsvarer de officielle regler, samt at internet forretningen en gang i mellem føres tilsyn med af jurister som er inde i lovene på området for salg af træflis via webshops.

  Dette er desuden en god chance for at få assistance, for så vidt du får problemer i processen med din ordre. Foruden dette rekommanderer vi at du er vidende om de mest essentielle reglementer der influerer på ordren.

  Levering af træflis

  Masser af internet selskaber yder heldigvis en lang række forskellige leveringsmåder. Den prisbilligste leveringsmanér kan ikke benægtes at være at du selv står for afhentning af træflisen, men den løsning står og falder med at du fysisk befinder dig i nærheden af webshoppens bopæl.

  Fragttiden er selvfølgelig ultra afgørende hvis du absolut skal bruge træflisen straks, så herved er det komplet meningsfuldt at vi kontrollerer den anslåede leveringstid for træflis – som alligevel betinges af at handlen laves forinden et fastsat klokkeslæt, sådan at de kan nå at få bestillingen afsted forinden de pakkeansatte har fyraften.

  Nogle få netshops byder på fragt uden betaling af træflis, men tit er det så nødvendigt at du indkøber for en konkret sum.

  Sædvanlige spørgsmål rundt om træflis:

 • Hvad vejer 1 m3 træflis?
 • Træflis hvornår?
 • Hvordan laver man træflis?
 • Hvad er træflis?
 • Hvor meget træflis?
 • Hvor længe holder træflis?
 • Hvad er bedst træflis eller barkflis?
 • Hvad bruges træflis til?
 • Træflis hvor meget?
 • Hvilken træflis er bedst?
 • Varerne der fremvises i den her kategori er genereret af websitets søgemekaniske. Den har nemlig scannet tusindvis af varer for at finde de af de varer der har mest mulig relation til træflis, og som algoritmen af den grund regner sig frem til interessere dig.

  Foruden den søgesætning du skrev på Google har algoritmen desuden medtaget søgninger, som den estimerer at øvrige søgende ofte benytter i den sammenhæng, eksempelvis træflis afhentning eller træflis til stokerfyr foruden vendinger som træflis salg eller træflis fjernvarme.

  Den data kan robotten bruge som ekstra information til at præsentere de tættest beslægtede produkter. Vi kan også se at folk leder efter træflis pris, træflis grov samt træflis pris. Den her data har søgemotoren ligeledes brugt til, at søge sig forbi ekstremt mange varer.

  Desuden kan det i data ses, at søgningerne træflis af fyrtræ, træflis salg og træflis afhentning er særdeles almindelige, og af den grund er disse ligeledes indregnet af robotten nøjagtig som søgningerne træflis fjernvarme, træflis fjernvarme og træflis fjernvarme. Vores håb er at du er tilfreds med de præsenterede varer, og at bare et enkelt af dem kan bruges.

  Træflis aftages hos velrenommerede byggecentre, f.eks. Silvan.dk, DavidsenShop.dk, 10-4.dk, Bygma.dk, Stark.dk, XL-Byg.dk, Bauhaus.dk og JemogFix.dk.

  Her ses de byer der oftest bestilles træflis til…

  Syddanmark: Børkop, Middelfart, Aabenraa, Ringe, Sønderborg, Odense, Esbjerg, Fredericia, Rødekro, Svendborg, Haderslev, Grindsted, Bramming, Assens, Munkebo, Tønder, Faaborg, Billund, Varde, Vejen, Otterup, Kerteminde, Vojens, Nyborg, Nordborg, Kolding, Ribe

  Midtjylland: Højbjerg, Skanderborg, Skødstrup, Odder, Ry, Ikast, Brabrand, Struer, Egå, Hørning, Åbyhøj, Aarhus, Hinnerup, Bjerringbro, Ringkøbing, Silkeborg, Galten, Risskov, Grenaa, Løgten, Hedensted, Hornslet, Viborg, Skjern, Beder, Hasselager, Lystrup, Lemvig, Randers, Vejle, Brande, Kjellerup, Hadsten, Malling, Hammel, Holstebro, Ebeltoft, Herning, Løsning, Horsens, Mårslet, Skive, Tilst

  Nordjylland: Hjørring, Svenstrup, Nibe, Sæby, Hadsund, Thisted, Hirtshals, Brønderslev, Aabybro, Aars, Hobro, Skagen, Frederikshavn, Aalborg, Nykøbing Mors, Nørresundby, Støvring

  Hovedstaden: Helsinge, Søborg, Brøndby, Gentofte, Nærum, Gladsaxe, Taastrup, Kokkedal, Ishøj, Smørumnedre, Dyssegård, Rødovre, Espergærde, Lyngby, Fredensborg, Hedehusene, Gilleleje, Ballerup, Hellerup, Høje Taastrup, Måløv, Humlebæk, Herlev, Frederiksberg, Roskilde, Lillerød, Snekkersten, Ølstykke, Virum, Tårnby, Nivå, Slangerup, Hørsholm, Hvidovre, Helsingør, Hellebæk, København, Holte, Værløse, Brønshøj, Valby, Glostrup, Frederikssund, Stenløse, Rudersdal, Allerød, Vanløse, Charlottenlund, Hundested, Birkerød, Rønne, Vallensbæk, Albertslund, Hillerød, Farum, Dragør, Frederiksværk

  Sjælland: Slagelse, Kalundborg, Ringsted, Nykøbing Falster, Sorø, Haslev, Solrød Strand, Jyllinge, Herfølge, Vordingborg, Maribo, Skælskør, Køge, Korsør, Holbæk, Greve, Næstved, Nykøbing Sjælland, Tune, Nakskov, Fensmark

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 2.500 kg træflis er 680 kr. Pristjekket er vurderet til 4.4 ud af 5 stjerner baseret på 17 brugeranmeldelser.

  hurtig og præcis levering” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Hjemmesiden er finansieret af annonceindtægter. Vi samarbejder med massevis af netbutikker hvor vi introducerer virksomhedernes tilbud, og høster godtgørelse såfremt de brugere vi sender videre realiserer et køb.

  Anvisninger om produkter og online shops opretholdes løbende, men man kan ikke stille os ansvarlig for reguleringer der eventuelt er udført efter at vi sidst opdaterede vores informationer.