Bygpris.dk

Ærtesten pristjek

Er du på udkig efter ærtesten? Vi har fundet 8 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er Grat.dk, som sælger 1.000 kg for kun 939 kr. Det er 28 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 kg ærtesten inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
939 kr. Sække med 1.000 kg Køb
978 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.040 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.079 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.095 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.172 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.194 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.249 kr. Sække med 1.000 kg Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Mange vælger enten at have belægningssten eller småsten i form af for eksempel ærtesten i deres indkørsel, og hvad man vælger er hovedsageligt en smagssag.

Der er dog også andre faktorer, der spiller ind, når man skal vælge, om man skal have ærtesten eller belægningssten i den nye indkørsel.

Skal man vælge belægningssten eller ærtesten?

Belægningssten er som regel dyrere end ærtesten. Derudover er belægningsstenene tunge, og de kræver, at en brolægger lægger dem, medmindre man kan lægge dem selv.

I så fald skal man være sikker på, at man har 100 % styr på, hvordan man lægger en belægning. Det gælder både, så den bliver pænt og jævn, og så den kan holde til belastningen af en eller flere biler, uden at den sætter sig.

Derudover skal man også tage højde for, om man har behov for at skrabe sne i indkørslen. I så fald er det bedre at vælge belægningssten, da det kan være svært at skrabe sne med ærtesten som underlag.

På den anden side har regnvand meget nemmere ved at trænge ned igennem ærtesten og andre former for småsten, og dermed minimerer man risikoen for oversvømmelse.

Har man problemer med store vandmængder på sin grund, kan man derfor med fordel vælge ærtestenene.

Vælg den rette størrelse småsten

Hvis man har besluttet sig for at lægge småsten i sin indkørsel, skal man igen tage stilling til, hvor store stenene skal være. De må ikke være for små, da de i så fald kan sætte sig ind i bilens dæk.

Her er ærtesten særligt velegnede, da de har en størrelse på 8-16 millimeter. De har dermed en tilpas størrelse til, at de ikke kan sætte sig fast i bilens dæk.

Hvor tykt et lag skal man lægge?

Når man skal lægge ærtesten i sin indkørsel, bør man lægge et lag i en tykkelse på omkring 5 centimeter. Det er dog vigtigt, at man forinden har lagt et tykt lag stabilgrus ud i en tykkelse på 10-15 centimeter.

Dette lag skal man sørge for at stampe godt, så det bliver hårdt og fast. Det er for at sikre, at indkørslen kan holde til belastningen fra en eller flere biler.

Vælg mellem forskellige farver

Ærtesten findes i rigtig mange forskellige farver, og der er dermed gode muligheder for at vælge den farve sten, som man foretrækker, og som passer bedst til omgivelserne.

Når man skal lægge ærtesten ud i sin indkørsel, kan man med fordel vælge en farve sten, som matcher husets farve eller eventuelle andre sten eller fliser, som man har i haven eller indkørslen.

Har man et hvidt hus med et sort tag, kan man få et rigtigt flot resultat ved at lægge sorte, blålige eller hvide ærtesten ud. Har huset omvendt en mere brunlig, rødlig eller en anden varm naturlig farve, så kan det være pænt at lægge ærtesten ud i samme farver.

Man kan også lægge ærtesten ud andre steder

Der er rigtig mange danskere, der lægger ærtesten ud i deres indkørsel, men det er langt fra det eneste sted, man med fordel kan lægge disse småsten ud henne. Ærtesten er nemlig også særdeles velegnede til gårdspladser og i haven.

Her er der for eksempel mange, som bruger dem rundt om huset, på gangstier i haven eller i bede. Det er med til at give haven et rustikt og meget naturligt udseende.

Ønsker man at skjule jorden i sit havebed, eller er man træt af at luge ukrudt, så kan man med stor fordel også lægge ærtesten ud i bedet. Her er det dog vigtigt, at man sørger for at lægge en fiberdug under stenene, da ukrudtet ellers vil komme op alligevel.

Find yderligere information om ærtesten her:

… og her:

Hvor mange ærtesten skal man bruge?

Hvor stor en mængde ærtesten man skal bruge afhænger i høj grad af, hvor stort et område de skal dække. Overordnet set gælder det dog, at hvis man skal lægge et lag ærtesten på omkring 5 centimeter, så skal man bruge et ton for at dække ca. 13 kvadratmeter.

Derfra kan man så regne ud, hvor mange tons man skal bruge for at dække det konkrete areal, hvor der skal lægges ærtesten.

Hvor kan man købe ærtesten henne?

Der findes rigtig mange forskellige forhandlere, der sælger ærtesten. Det gælder både fysiske byggemarkeder og havecentre samt online webshops og vognmænd.

Hvor man vælger at købe sine ærtesten henne afhænger blandt andet af, hvor stor en mængde man skal bruge, og hvor man kan finde den bedste ærtesten pris.

Jo større en mængde man skal bruge, desto flere penge kan man typisk spare på at bruge lidt ekstra tid på at finde den billigste forhandler.

Her skal man også tage højde for, om forhandleren tilbyder gratis levering, eller om man skal betale for at få stenene leveret.

Her kan der være rigtig mange penge at spare, da leveringen kan være nødvendig, særligt hvis man skal bruge en meget stor mængde. Det kan for eksempel være, at man skal bruge ærtestenene til at dække en hel indkørsel, og så har man typisk ikke mulighed for at hente dem selv med en trailer.

Hvordan foregår leveringen?

Hvordan ærtestenene bliver leveret afhænger blandt andet af, hvor stor en mængde man skal bruge, og hvor man har købt dem henne.

Ved mindre mængder kan man selv tage ud og hente stenene, men ellers kan det godt betale sig at få dem leveret.

Man køber som regel ærtesten i en bigbag, der kan rumme mellem 1000 og 1500 kilo. Man kan få leveret sine ærtesten på flere forskellige måder:

Hvilken leveringsform man vælger afhænger blandt andet også af, hvornår man skal bruge stenene. Nogle forhandlere har væsentlig længere leveringstid end andre.

Skal man bruge stenene med det samme, er man nødt til at tage hen til en forhandler, hvor man kan hente dem med det samme.

Men er ærtesten overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af sten…

 • Dekorationssten
 • Kampesten
 • Marksten
 • Natursten
 • Nøddesten
 • Perlegrus
 • Perlesten
 • Pigsten
 • Pyntesten
 • Ral sten
 • Singels sten
 • Småsten
 • Stenmel
 • Strandsten
 • Søsten
 • Ærtesten
 • Ølandssten
 • Ærtesten via online butikker

  Trustpilot leverer nogenlunde fantastiske muligheder for at tyde ganske mange andre forbrugeres reflektioner med køb af ærtesten og på grund af dette er det anbefalelsesværdigt, at du betragter e-butikkens bedømmelser forud for at du handler ærtesten online.

  Facebook giver dig for øvrigt rigtig fordelagtige chancer for at få en idé om online forretningens kundefokus. Derudover ses en del e-handler som giver kunderne mulighed for at afgive en omtale af deres køb, som ligeledes bør benyttes til at få et indtryk af hvor tilfredse kunderne er ved bestilling af ærtesten.

  Før man bestiller ærtesten på nettet

  Forinden nogen shopper ærtesten på en webbutik bør man utvivlsomt studere e-butikkens handelsaftale, dog er det bare et tidskrævende projekt.

  En nem løsning kunne derfor være at kigge hvorvidt online virksomheden er e-mærke godkendt, grundet at det skulle være et kendetegn for at internet butikken overholder de opstillede regler, samt at internet butikken jævnligt overvåges af fagmænd der har indsigt i vilkårene for salg af ærtesten på nettet.

  Dette er desuden en god mulighed for at få hjælp, såfremt du bliver udsat for udfordringer i forbindelse med dit indkøb. Dertil er det klogt at køber er vidende om de mest relevante vedtægter der spiller ind i forbindelse med ordren.

  Forsendelse af ærtesten

  Adskillige online firmaer tilbyder nu til dags et stort udvalg af fragtformer. Den mindst kostelige leveringsmanér vil dog til enhver tid være at du selv henter ærtestenene, hvilket kræver at du fysisk befinder dig tæt på online shoppens hjemsted.

  Fragtperioden er selvfølgelig særligt vital ifald man mangler ærtestenene om et øjeblik, så herved er det rimelig fornuftigt at vi gransker den forventede leveringstid ved ærtesten – men vær opmærksom på at det er forudsat at der bestilles inden et fast tidspunkt, så de har mulighed for at nå at få varerne afsendt inden lagermedarbejderne har fri.

  Nogle enkelte internet webshops frembyder fri fragt af ærtesten, men i mange tilfælde er det kun gældende hvis der shoppes for en konkret pris.

  Almindelige spørgsmål rundt om ærtesten:

 • Hvad vejer ærtesten?
 • Hvad er ærtesten?
 • Ærtesten hvor meget?
 • Hvordan lægger man ærtesten?
 • Tilbudene der er fremvist i den her samling blev fundet frem af vores produktrobot. Robotten har hurtigt gennemsøgt et utal af varer for at finde de produkter der ligger tæt op ad ærtesten, og som søgemotoren af den grund beregner vil falde i din smag.

  Udover søgeteksten du indtastede på Google har algoritmen ligeledes indregnet søgeord, som den ser at andre mennesker typisk skriver i den forbindelse, eksempelvis ærtesten i 500 kg og ærtesten leveret foruden søgninger som ærtesten i sort eller ærtesten tilbud.

  Den viden kan den bruge som yderligere inspiration for at liste de mest relevante produkter. Vi kan også se at andre brugere søger efter ærtesten i hvid, ærtesten i 500 kg eller ærtesten til krukker. Denne viden har søgemotoren ligeledes brugt for, at finde vej igennem tusindvis af produkter.

  For øvrigt kan det ses i data, at søgeudtrykkene ærtesten salg, køb ærtesten og ærtesten tilbud er ekstremt populære, og af den grund er de ligeledes medregnet af robot-søgeren ligesom søgeordene ærtesten afhentning, køb ærtesten og ærtesten tilbud. Vi håber inderligt at du er tilfreds med de viste produkter, ved at nogle af dem kan bruges.

  Ærtesten afhentes via fremherskende byggecentre, for eksempel Silvan.dk, 10-4.dk, Bygma.dk, Bauhaus.dk, JemogFix.dk, Stark.dk, XL-Byg.dk og DavidsenShop.dk.

  Her ses de byer der oftest bestilles ærtesten til…

  Midtjylland: Ringkøbing, Mårslet, Hornslet, Lemvig, Lystrup, Hadsten, Ry, Hørning, Silkeborg, Viborg, Ebeltoft, Hasselager, Holstebro, Åbyhøj, Hedensted, Løgten, Kjellerup, Struer, Herning, Bjerringbro, Egå, Skanderborg, Skødstrup, Hinnerup, Brabrand, Skive, Skjern, Højbjerg, Randers, Risskov, Horsens, Beder, Grenaa, Løsning, Malling, Galten, Brande, Hammel, Ikast, Aarhus, Tilst, Vejle, Odder

  Syddanmark: Ringe, Børkop, Nordborg, Kerteminde, Fredericia, Grindsted, Faaborg, Esbjerg, Tønder, Rødekro, Vojens, Sønderborg, Otterup, Odense, Aabenraa, Assens, Middelfart, Nyborg, Ribe, Vejen, Kolding, Bramming, Billund, Munkebo, Svendborg, Varde, Haderslev

  Sjælland: Vordingborg, Køge, Solrød Strand, Ringsted, Kalundborg, Herfølge, Nykøbing Sjælland, Sorø, Jyllinge, Maribo, Holbæk, Skælskør, Næstved, Greve, Tune, Fensmark, Slagelse, Korsør, Nakskov, Nykøbing Falster, Haslev

  Hovedstaden: Søborg, Gilleleje, Smørumnedre, København, Hillerød, Helsinge, Hedehusene, Rødovre, Nivå, Tårnby, Lillerød, Rudersdal, Snekkersten, Hørsholm, Valby, Ballerup, Stenløse, Espergærde, Hellerup, Humlebæk, Hvidovre, Gentofte, Taastrup, Glostrup, Værløse, Birkerød, Dyssegård, Kokkedal, Nærum, Farum, Charlottenlund, Ishøj, Helsingør, Måløv, Vallensbæk, Frederiksværk, Brøndby, Hundested, Fredensborg, Ølstykke, Allerød, Herlev, Høje Taastrup, Frederiksberg, Slangerup, Hellebæk, Dragør, Vanløse, Brønshøj, Frederikssund, Roskilde, Lyngby, Holte, Albertslund, Virum, Rønne, Gladsaxe

  Nordjylland: Hobro, Svenstrup, Nykøbing Mors, Brønderslev, Sæby, Nørresundby, Aars, Aabybro, Thisted, Frederikshavn, Skagen, Hirtshals, Hadsund, Nibe, Støvring, Hjørring, Aalborg

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg ærtesten er 895 kr. Pristjekket er vurderet til 4.2 ud af 5 stjerner baseret på 7 brugeranmeldelser.

  Hurtig og effektiv” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Vores hjemmeside finansieres af reklameindtægter. Vi har samarbejder med masser af forretninger på nettet når vi fremviser firmaernes tilbud, og tjener godtgørelse om en af de besøgende på vores website laver et køb.

  Data angående varer og online outlets opdateres jævnligt, men vi ønsker ikke at tage ansvar for modifikationer der eventuelt er implementeret siden sidste opdatering af vores oplysninger.