Barkflis

Barkflis sælges af en række butikker på nettet. Vi har lavet research-arbejdet for dig, ved at samle butikkerne på en liste, så du kan se hvor det er billigst.

Herunder er prisen angivet pr. 1000 liter for de forskellige webshops.

Pris for 1000 liter barkflis inkl. levering

Webshop Link Vurdering Pris
LHM.dk
680 kr.
DavidsenShop.dk
725 kr.
XL-Byg.dk
880 kr.
Byggecenter.dk
884 kr.
Lundhede.com
890 kr.
Plantorama.dk
918 kr.
10-4.dk
926 kr.
Wupti.com
995 kr.
JemogFix.dk
995 kr.
BygMax.dk
1.074 kr.
Super-Grus.dk
1.093 kr.
HaveHandel.dk
1.095 kr.
Sandmanden.com
1.095 kr.
Plantetorvet.dk
1.107 kr.
MaxiBag.dk
1.155 kr.
Linolie123.dk
1.158 kr.
Frishop.dk
1.170 kr.
BygHjemme.dk
1.170 kr.
Silvan.dk
1.198 kr.
MultiKøb.dk
1.231 kr.
HaveGlad.dk
1.239 kr.
GodJord.dk
1.239 kr.
GrusDirekte.dk
1.262 kr.
Stark.dk
1.297 kr.
Bauhaus.dk
1.299 kr.
GranitButikken.dk
1.340 kr.
DKFliser.dk
1.399 kr.
JohannesFog.dk
1.850 kr.
FC-Beton.dk
2.040 kr.

Hvis du vil spare fragten, eller bare gerne vil i gang med byggeprojektet i en fart, så har du også mulighed for at bestille det online, og så selv afhente det i et byggecenter nær dig.

Herunder kan du se afhentningssteder for de forskellige byggemarkeder.

Afhentningssteder i Jylland

Afhentningssteder på Sjælland

Afhentningssteder på Fyn

Hvis du vil være ekstra sikker på at få en god købsoplevelse, så kan du med fordel benytte en af de webshops der har fået de bedste anmeldelser fra tidligere kunder.

Her kan du se hvilke webshops der har fået den højeste rating.

Bedst anmeldte webshops

Webshop Link Anmeldelser Vurdering
HaveHandel.dk 1.523
10-4.dk 17.686
HaveGlad.dk 123
Plantetorvet.dk 6.973
FC-Beton.dk 669
Wupti.com 24.254
BygMax.dk 572
Frishop.dk 1.981
BygHjemme.dk 2.246

Du har mulighed for at spare udgiften til fragten, men det kræver i de fleste tilfælde at du køber for et bestemt beløb.

Herunder kan du se webshops som giver mulighed for fri fragt.

Webshops med mulighed for fri fragt

Webshop Link Fri fragt grænse
Byggecenter.dk 3.000 kr.
Plantorama.dk 1.000 kr.
10-4.dk 5.000 kr.
Wupti.com 0 kr.
HaveHandel.dk 499 kr.
Plantetorvet.dk 500 kr.
MaxiBag.dk 0 kr.
Linolie123.dk 1.500 kr.
Silvan.dk 2.500 kr.
HaveGlad.dk 1.000 kr.
GodJord.dk 1.000 kr.
Stark.dk 3.750 kr.
Bauhaus.dk 3.500 kr.

Det er desuden muligt at dele betalingen over i flere bidder.

Her kan du se de webshops der tilbyder en afbetalingsordning.

Webshops med afbetalingsordning

Webshop Link Vurdering Pris

Hvis du vil være ekstra sikker på at den webshop du handler på overholder de gældende regler for e-handel i Danmark, så kan du kigge efter E-mærket.

De relevante medlemmer af E-mærket har vi samlet her…

E-mærkede webshops

Webshop Link Vurdering Pris

Men hvad er barkflis egentlig?

Barkflis er et træprodukt, der egner sig rigtig godt som bunddække og til at frostsikre planterne i dine bede. Barkflis minder i høj grad om træflis og ligesom træflis, fås det også i både en grov og en fin udgave. Den grove udgave egner sig godt til at dække store områder, hvor den fine barkflis særligt egner sig til mindre bede og ridebaner.

Hvordan bruges barkflis?

Den første fordel man lægger mærke til, når man ser på barkflis, er det flotte æstetiske udtryk, som flisen er med til at give dine bede, men det er ikke den eneste gode egenskab barkflis besidder, barkflis er nemlig også eminent til at holde ukrudtet væk fra din planter.

Det er også en af grundene til at barkflis bliver brugt som bunddække i bede og i hække, men det kan også bruges andre steder i haven, og fordi det har en evne til at holde den underliggende jord lidt varmere end gennemsnittet, er det også glimrende til at afdække bedet rundt om din husmur.

Udover at du kan bruge barkflis til at beskytte din rhododendron, dine roser eller din bøgehæk, bliver det også brugt på legepladser. Det har været almindeligt at bruge barkflis på mange naturlegepladser, hvor det fungerer som faldunderlag, samtidig med, at det giver legepladsen et naturligt udtryk, og så er det faktisk markant blødere at falde ned på, end den bare jord.

Hvor købes det?

Du kan købe barkflis rigtig mange forskellige steder, men spørgsmålet om hvor der er bedst at købe barkflis, afhænger både af hvor meget du vil købe, og hvordan du vil have det leveret.

Hvis du bare skal bruge en enkelt sæk, til et mindre bed i haven, kan du egentlig bare svinge forbi dit lokale havecenter og selv stå for afhentningen af din barkflis, men hvis du har brug for store mængder, kan det derimod være smart at afsøge markedet efter et sted hvor prisen på barkflis, leveringsmulighederne og selvfølgelig kvaliteten går op i en højere enhed.

Og hvad koster det?

Der er flere forskellige faktorer, der spiller ind, når du skal udregne den egentlige pris på barkflis. Brugen af barkflis kan nemlig både spare dig en masse lugetid i haven, og det kan samtidig spare miljøet for en masse kemikalier til ukrudtsbekæmpelse, derfor er det ikke altid den bedste idé at forsøge at gøre prisen på barkflis op i kontanter.

Hvis det alligevel er det, du er ude efter, så er der to ting, du skal overveje i forhold til prisen. Det første du skal overveje er mængden. Jo mere barkflis du skal købe, jo billigere bliver det. Derfor er det også smart, at du ved præcis hvor meget barkflis, du leder efter, inden du går til en forhandler.

Den anden ting der har betydning for prisen, er kvaliteten. Hvis du er på markedet efter en fin barkflis, der skal pynte i dit rosenbed, så er det typisk dyrere, end hvis du skal anskaffe dig en almindelig, grov barkflis.

Hvordan foregår levering?

Hvis du går til en forhandler, skal du almindeligvis købe barkflis i m3. Fordi det er den størrelsesorden det købes i, er det ikke altid helt lige nemt at hente det selv. Heldigvis er der flere forskellige måder, du kan få leveret din barkflis.

Du kan få tippet din barkflis af. Det betyder kort sagt, at en lastbil tipper barkflisen af i din indkørsel eller ved din kantsten, og så kan du nøjes med at transportere det derfra og ind i bedet.

En anden løsning er at bestille din barkflis til aflæsning med grab. Det betyder, at din barkflis bliver leveret inde på din grund i stedet for i indkørslen eller ved kantstenen. Det er dog et forudgående krav, at lastbilen kan komme tæt nok på til at aflevere til det aftalte sted på din grund.

Den tredje mulighed er, at du får leveret din barkflis i bigbag. Det betyder helt enkelt, at der bliver leveret en stor sæk med barkflis i din indkørsel eller ved kantstenen. Det minder meget om at få det tippet af, forskellen er bare, at du har det hele i en bigbag, der holder sammen på bunken af barkflis.

Den sidste mulighed er, at du selv henter din barkflis. Det kræver, at du er i besiddelse af en trailer, og typisk skal du komme indenfor et bestemt tidsrum. Ofte læsser forhandleren dog gratis, hvilket er en kæmpe fordel.

Hvor meget skal jeg bruge?

Hvor meget barkflis du skal bruge, er selvfølgelig afhængig af, hvor stort et område du skal have dækket. Der er dog alligevel en ret god tommelfingerregel til at regne ud, hvor meget barkflis du skal købe.

Barkflis virker nemlig bedst, hvis det ligger i et lag på ca 10 cm. Det hænger sammen med at det i den tykkelse dækker ret solidt, også selvom der bliver skubbet lidt til det. Derfor vil lidt hurtig folkeskolematematik fortælle os, hvor meget barkflis vi skal bruge. 1m3 kommer således til at dække cirka 10m3 bed.

Så er der ikke andet tilbage end at måle, hvor stort dit bed er.

Fordele ved brug af flis

En af de væsentligste grunde til at bruge barkflis er som sagt, at det er godt til at bekæmpe ukrudt i dine bede og andre steder i din have. Det hænger sammen med, at barkflisen sørger for, at der ikke kommer sollys ned til bunden, hvilket gør ukrudtets muligheder for at vokse markant dårligere, da ukrudtets primære kilde til liv netop er sollys.

Det betyder, at brugen af barkflis både kan spare dig en masse timer på knæ, hvor du skulle have luget ukrudt, og samtidig kan det spare miljøet for en masse kemikalier, der er beregnet til at bekæmpe ukrudt.

En anden fordel ved et bunddække i barkflis er, at det holder på den fugt der samler sig i jorden, hvilket betyder, at du sjældnere er nødsaget til at vande, fordi jorden er blevet tør, og det er jo endnu et plus på miljøkontoen.

Den sidste fordel er den levetid barkflis har. Som udgangspunkt holder barkflis nemlig et sted mellem fem og ti år, men det er ikke det hele, for barkflis formulder, hvilket betyder, at det også er med til at give mere næring til jorden, og give dig endnu sundere planter.

Barkflis bekæmper ukrudt

Barkflis er som sagt eminent til at forebygge ukrudt, men selv hvis du anlægger en helt ny have, med ny kvalitetsjord, kan du ikke være garanteret, at der ikke er kimen til ukrudt i jorden.

Heldigvis er barkflis ikke bare godt til at forebygge ukrudt, fordi det skaber en mørk jordbund, kan det også tage livet af ukrudt, der allerede måtte være at finde i jorden.

Barkflis eller træflis?

Barkflis og træflis er tæt på at være det samme produkt, og så alligevel ikke. Begge dele er eminent som bunddække og begge dele er rigtig godt til forebyggelse af ukrudt. Det betyder, at begge dele bliver brugt i både haver og bede, på legepladser, på ridebaner og på skovstier.

Den største forskel på træflis og barkflis er udseendet. Barkflis har nemlig et meget mere naturligt og skovagtigt udseende end træflis, og ligeledes ligger barkflis også bedre fast fra starten, hvor træflis har en periode inden det ligger helt fast. Det hænger sammen med, at det har en glattere struktur.

Derfor er det også umuligt at sige om træflis eller barkflis er bedst. Det hele handler om, hvad du skal bruge det til, og hvilket udtryk du gerne vil have. Begge dele har stort set de samme fordele og ulemper, så i sidste ende kommer træflis kontra barkflis til at handle om, hvad du synes er pænest.

Andre typer af flis

Der findes flere forskellige former for flis til bunddække, hvor træflis og barkflis er de mest almindelige. Barkflis kommer ofte fra gran- og nåletræer og træflis kommer oftest fra løvtræer, men det er også muligt at finde flis fra mere eksotiske sorter.

En anden flistype er kakaoflis, der er lavet af de sprøde skaller, der er et overskudsmateriale fra chokoladeproduktionen. Kakaoflisen indeholder en god mængde nærringsstoffer, der er med til at holde jorden fugtig, og med den rette lagtykkelse er det også eminent mod ukrudt.

Derudover findes der også en flistype, der hedder skovflis. Skovflis er en grovere type af træflis, der typisk stammer fra træer, der er fjernet ved udtynding i de danske skove.