Dækbark pristjek [2020] » Spar op til 64 % [Se priser]

Dækbark

Er du på udkig efter dækbark?
 Vi har fundet 25 online forhandlere, og noteret deres priser for 1000 liter inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er DavidsenShop.dk, som sælger 1000 liter for kun 725 kr. Det er 64 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1000 liter dækbark inkl. levering

Webshop Link Vurdering Pris
DavidsenShop.dk
725 kr.
HaveGlad.dk
750 kr.
HaveHandel.dk
773 kr.
Plantetorvet.dk
880 kr.
XL-Byg.dk
880 kr.
Byggecenter.dk
884 kr.
Silvan.dk
890 kr.
Lundhede.com
890 kr.
GodJord.dk
890 kr.
Plantorama.dk
918 kr.
10-4.dk
926 kr.
JemogFix.dk
961 kr.
Super-Grus.dk
1.033 kr.
BygMax.dk
1.074 kr.
Sandmanden.com
1.095 kr.
MaxiBag.dk
1.155 kr.
Frishop.dk
1.170 kr.
BygHjemme.dk
1.170 kr.
MultiKoeb.dk
1.231 kr.
GrusDirekte.dk
1.262 kr.
Stark.dk
1.297 kr.
Bauhaus.dk
1.299 kr.
GranitButikken.dk
1.340 kr.
JohannesFog.dk
1.850 kr.
FC-Beton.dk
2.040 kr.

Dækbark kan anvendes til rigtig mange forskellige ting. Det kan blandt andet være med til at begrænse væksten af ukrudt, ligesom det også kan beskytte jorden mod at udtørre om sommeren eller mod frost om vinteren.

Ved at lægge dækbark oven på jorden i havens bede kan man blandt andet forhindre ukrudt i at spire og vokse, og dermed kan man spare rigtigt meget tid på at luge ukrudt. Samtidig holder dækbark også rigtigt godt på vandet, og man kan dermed sikre sig mod, at planterne tørrer ud om sommeren.

Om vinteren beskytter barken planternes rødder mod frost. På den måde kan man give sine planter de absolut bedste betingelser for vækst, samtidig med at man letter havearbejdet for sig selv.

Hvor kan man anvende dækbark henne?

Man kan med fordel lægge dækbark under sine buske eller træer eller i sine staudebede, rosenbede eller rhododendronbede. Der er rigtig mange fordele ved at anvende dækbark, og det pynter også rigtigt meget i for eksempel potter, krukker og plantekasser, så man slipper for at se på den bare jord.

Derudover kan man også lægge dækbark ud på sine havestier, eller man kan bruge det som faldunderlag på legepladser. Det er nemlig både meget blødt og behageligt at gå på, og man falder blødt, hvis man falder ned på dækbark frem for almindelig, hård jord.

Sidst men ikke mindst er det en rigtig god ide at lægge dækbark ud der, hvor man gerne vil forhindre, at der vokser ukrudt op.

Undgå skvalderkål og andet ukrudt i haven

De fleste haveejere kender formentlig skvalderkål alt for godt. Skvalderkål er noget af det mest ihærdige og bredende ukrudt, som haveejerne har stiftet bekendtskab med. Når man først har fået besøg af skvalderkål i sin have, så kan det være stort set umuligt at komme af med igen.

Derfor kan det altid bedst betale sig at sørge for, at skvalderkålen aldrig kommer til at starte med, og det kan man blandt andet gøre ved at lægge dækbark ud.

Dækbark sikrer nemlig, at skvalderkålen ikke kan danne rødder eller leve, men det kan faktisk også dræbe allerede eksisterende ukrudt i det pågældende bed.

Uanset hvor god og fin jord man køber til sit blomsterbed, kan man nemlig aldrig være 100 % sikker på, at der ikke kommer ukrudt i bedet. Det skyldes, at man aldrig kan sikre sig helt mod, at der er kimer til ukrudt i den nye jord.

Hvorfor er dækbark så effektivt mod ukrudt?

Der er flere grunde til, at dækbark har en så effektiv virkning mod ukrudt – både forebyggende og ved at dræbe allerede eksisterende ukrudt. En af grundene er, at et tykt lag dækbark forhindrer solens stråler i at nå ned til jordbunden, og dermed forhindrer dækbarken også fotosyntesen.

Fotosyntesen er en biokemisk proces, som er altafgørende for alle planter og deres overlevelse. Planterne omdanner lysenergien fra solens stråler til en kemisk energi. Får planterne ikke lys, kan de hverken vokse eller formere sig, og de vil derfor til sidst dø.

Hvor tykt et lag skal man lægge ud for at forhindre ukrudt?

Dækbarken skal først og fremmest lægges i et tykt lag oven på det allerede eksisterende ukrudt, hvis man ønsker at slå det ihjel. Lægger man et for tyndt lag dækbark ud, vil man ikke forhindre fotosyntesen 100 %, og dermed vil ukrudt stadig kunne vokse under dækbarken. Derfor er den ideelle lagtykkelse for dækbark på ca. 10-12 centimeter.

Hvilke forskellige former for dækbark findes der?

Har man besluttet sig for at lægge dækbark ud i sit bed i haven eller et andet sted, så skal man være opmærksom på, at der findes flere forskellige typer, som man kan vælge imellem. Der findes blandt andet forskellige grovheder, ligesom der også findes forskellige farver. Hvad man bør vælge, afhænger blandt andet af, hvor dækbarken skal lægges ud henne, og hvad formålet med det er.

Man kan for eksempel vælge mellem fin dækbark, der har en størrelse på 10-30 mm, eller man kan vælge en mere grov dækbark, som har en størrelse på 20-80 mm. Derudover kan man også vælge mellem en lys og en mørk dækbark. Den mest almindelige form for dækbark er fremstillet af bark fra nåletræer, men der findes også flere andre typer dækbark, herunder:

Vælger man en anden type dækbark end den ovenfor beskrevne, så skal man være opmærksom på, at der er en mulighed for, at de andre typer dækbark skal lægges ud i andre lagtykkelser. De er dog alle sammen særligt velegnet til pynt i havens bede og til at forhindre ukrudt i at vokse.

Hvor kan man købe dækbark henne?

Dækbark kan købes mange forskellige steder alt afhængigt af, hvor meget man skal bruge, hvor man bor henne, og hvilken type dækbark man ønsker at købe. Man kan for eksempel købe små poser dækbark i de lokale byggemarkeder og havecentre. Det kan for eksempel være i:

Derudover kan man også være heldig at finde et godt dækbark tilbud i sin lokale dagligvarebutik.

Det kan som regel godt betale sig at købe sin dækbark i et lokalt byggemarked eller havecenter, hvis man skal bruge en lille mængde dækbark. Det kan for eksempel være, at man blot skal bruge dækbark til et lille bed eller et par havekrukker. Ved at købe det lokalt kan man nemlig spare pengene på leveringen, og samtidig kan man også købe med det samme, når man skal bruge det.

Skal man bruge en større mængde dækbark, for eksempel hvis man skal bruge det som bunddække til et stort havebed, så kan det som regel bedre betale sig at købe det på nettet. Der findes rigtig mange forskellige online forhandlere af dækbark, og hvis man undersøger markedet, kan man også være heldig at finde en rigtig god pris.

Hvordan bliver dækbark leveret?

Hvis man skal bruge store mængder dækbark, så kan det som regel bedst betale sig at få det leveret. Det kan nemlig være meget tungt og besværligt selv at transportere. I så fald skal man dog være opmærksom på, at de forskellige forhandlere kan tilbyde forskellige leveringsformer.

Der kan være stor forskel på, hvordan de forskellige forhandlere vælger at levere dækbark på, ligesom der også er stor forskel på, hvor meget det koster at få det leveret. Nogle forhandlere tilbyder gratis levering. Andre forhandlere har allerede beregnet omkostningerne for leveringen ind i købsprisen, mens der også er nogle forhandlere, der tager betaling for leveringen.

Alt afhængigt af hvilken type dækbark man køber, hvor stor en mængde, og hvor man køber det henne, så kan man som regel få det leveret på følgende måder:

Hent selv

Som nævnt kan man selv tage ud og købe sin dækbark hos en lokal forhandler, hvis man skal bruge en mindre mængde til sit havebed eller en havekrukke. Her køber man det som regel i mindre literposer.

Man kan dog også tage ud og hente sin dækbark selv, hvis man skal bruge en større mængde. Der findes nemlig forhandlere, der tilbyder, at man selv kan komme og fylde sin trailer op med dækbark til en ganske fordelagtig pris. Det kræver blot, at man har en bil og en trailer til rådighed.

Flere af disse forhandlere tilbyder at læsse traileren gratis, og så skal man bare selv sørge for at aflæsse traileren igen, når man kommer hjem. Hvis man ønsker at købe sin dækbark billigt, så kan dette være en oplagt måde at gøre det på.

Levering i bigbag

Hos en lang række af forhandlere kan man købe sin dækbark i en bigbag, der kan rumme omkring en kubikmeter. Vælger man denne leveringsmetode, så kan man som regel få sin bigbag leveret på to forskellige måder; man kan enten få den leveret ved kantstenen eller i indkørslen, eller man kan få den leveret med grab.

Det betyder, at man kan vælge et sted på grunden, hvor bigbagen skal sættes, men det kræver, at grabben er lang nok. I så fald slipper man for selv at skulle fjerne det igen fra indkørslen eller kantstenen samt at transportere det derhen, hvor det skal lægges ud.

Levering med aftipning

Hos nogle forhandlere kan man også købe dækbark i løs vægt, og i så fald vil dækbarken blive leveret aftippet i indkørslen eller ved kantstenen. Her vil det ligge i én stor bunke, og man skal selv sørge for at transportere det derhen, hvor det skal lægges.

Levering på paller

Nogle forhandlere tilbyder også levering på paller. I så fald vil der som regel være tale om literposer, der bliver levet på en palle.

Hvilken leveringsmetode man bør vælge, afhænger derfor i høj grad af, hvilke muligheder man har for selv at hente det, og om man har mulighed for selv at fjerne det fra sin indkørsel eller kantstenen. Derudover afhænger det også af, hvor mange penge man er villig til at bruge på sin dækbark.

Men er dækbark overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af flis…

 • Barkflis
 • Dækbark
 • Flis
 • Kakaoflis
 • Kakaoskaller
 • Pinjebark
 • Pyntebark
 • Træflis
 • Dækbark på online selskaber

  Trustpilot fremskaffer en del strålende genveje til at besigtige adskillige andre konsumenters bedømmelser med bestilling af dækbark og herved anbefales det, at du eksaminerer internet shoppens kritik forinden du shopper dækbark online.

  Facebook resulterer i for øvrigt en række uafhængige metoder til at få indtryk af online shoppens kundetilfredshed. Herinde ses mange firmaer på nettet som giver kunderne mulighed for at formulere en bedømmelse af købsoplevelsen, hvilket tilmed bør tages i brug til at vurdere hvor glade kunderne er for bestilling af dækbark.

  Før du shopper dækbark på nettet

  Forud for at folk bestiller dækbark hos en internet butik kunne man i reglen betragte shoppens regler, men det er tit ikke særlig sjovt.

  Et nemt alternativ kunne måske være at se nærmere på hvorvidt e-handlen er e-mærke tilsluttet, grundet at det almindeligvis er en indikator for at e-shoppen efterkommer de opstillede regler, foruden at internet forhandleren nu og da besigtiges af jurister som kender vilkårene på området for salg af dækbark på nettet.

  Det er en rigtig god anledning til support, når du bliver udsat for problemer i forbindelse med dit køb. I øvrigt er det anbefalelsesværdigt at køber er vidende om de mest vedkommende vilkår der gør sig gældende i forbindelse med bestillingen.

  Forsendelse af dækbark

  En del shops på nettet tildeler i dag et hav af forskellige leveringsmidler. Den billigste leveringsversion kan ikke modsiges at være selv at hente dækbarken, hvilket beroer på at du opholder dig nærved netbutikkens bopæl.

  Fragtperioden kan i nogle tilfælde være ekstremt central forudsat man har brug for dækbarken omgående, og med det formål er det selvfølgelig vigtigt at vi efterser den forventede leveringsdato for dækbark – men glem ikke at det står og falder med at orden realiseres inden et angivent klokkeslæt, så de med sikkerhed kan nå at få produktet ordnet inden lagermedarbejderne drager hjemad.

  En hel del online webshops præsterer fragtfri levering af dækbark, men i mange tilfælde er det under betingelse af at du bestiller for et bestemt beløb.

  Normale spørgsmål med hensyn til dækbark:

 • Hvilken dækbark skal man vælge?
 • Dækbark hvor meget?
 • Hvor meget dækbark skal jeg bruge?
 • Hvor langt rækker 80 liter dækbark?
 • Varerne der er fremvist her på siden blev søgt frem af hjemmesidens produktrobot. Denne har nemlig ledt massevis af produkter med det formål at kunne fremvise dem der relaterer sig mest muligt til dækbark, og som algoritmen af den grund beregner matcher din søgeintention bedst.

  Udover den søgefrase du indtastede ude på Google har robotten samtidig medtaget søgeforespørgsler, som historikken viser at mennesker formentlig indtaster i den sammenhæng, eksempelvis dækbark tilbud eller dækbark fjernvarme foruden søgeudtryk som dækbark på frugttræer og dækbark pris.

  Den information har den brugt som yderligere information for at kunne vise de mest relaterede tilbud. Data viser også at andre mennesker er på udkig efter dækbark til stokerfyr, dækbark til stokerfyr samt dækbark tilbud. Den her data har algoritmen yderligere benyttet til, at navigere forbi massevis af produkter.

  For øvrigt kan det ses i data, at søgefraserne dækbark fjernvarme, dækbark til fyring og dækbark fjernvarme er virkelig populære, og af den grund er disse også indregnet af robotten på samme måde som søgeordene dækbark pris, dækbark online og dækbark hent selv. Forhåbentlig føler du at du er tilfreds med de listede produkter, ved at bare et enkelt af disse vækkede din interesse.

  Dækbark aftages fra fremherskende netbutikker, eksempelvis 10-4, Jem og Fix, Bauhaus, Stark, Bygma, Davidsen, Silvan og XL-Byg.

  Her ses de byer der oftest bestilles dækbark til…

  Hovedstaden: Hillerød, Snekkersten, Rønne, Virum, Dyssegård, Slangerup, Hvidovre, Brøndby, Hundested, Helsingør, Lillerød, Rudersdal, Herlev, Søborg, Hellebæk, Valby, Allerød, Vanløse, Frederiksberg, Kokkedal, Stenløse, København, Måløv, Værløse, Roskilde, Holte, Charlottenlund, Humlebæk, Albertslund, Hellerup, Birkerød, Hedehusene, Helsinge, Frederikssund, Taastrup, Fredensborg, Ballerup, Frederiksværk, Espergærde, Farum, Gladsaxe, Glostrup, Gentofte, Rødovre, Smørumnedre, Ølstykke, Tårnby, Hørsholm, Nivå, Vallensbæk, Brønshøj, Nærum, Høje Taastrup, Gilleleje, Dragør, Lyngby, Ishøj

  Syddanmark: Svendborg, Odense, Vejen, Kolding, Bramming, Munkebo, Ringe, Middelfart, Rødekro, Vojens, Børkop, Nyborg, Billund, Otterup, Grindsted, Aabenraa, Fredericia, Esbjerg, Haderslev, Tønder, Ribe, Varde, Nordborg, Assens, Faaborg, Sønderborg, Kerteminde

  Nordjylland: Svenstrup, Aalborg, Hjørring, Brønderslev, Sæby, Aabybro, Aars, Skagen, Hadsund, Hobro, Støvring, Nibe, Frederikshavn, Thisted, Nørresundby, Hirtshals, Nykøbing Mors

  Midtjylland: Egå, Brande, Grenaa, Ry, Hinnerup, Hornslet, Hasselager, Odder, Brabrand, Hedensted, Herning, Åbyhøj, Hammel, Struer, Hadsten, Hørning, Lystrup, Lemvig, Malling, Skjern, Ebeltoft, Højbjerg, Vejle, Horsens, Risskov, Beder, Ikast, Ringkøbing, Viborg, Løgten, Skive, Kjellerup, Skanderborg, Skødstrup, Silkeborg, Bjerringbro, Galten, Holstebro, Tilst, Løsning, Mårslet, Randers, Aarhus

  Sjælland: Slagelse, Maribo, Næstved, Nykøbing Sjælland, Ringsted, Skælskør, Sorø, Jyllinge, Holbæk, Tune, Herfølge, Køge, Haslev, Vordingborg, Fensmark, Solrød Strand, Kalundborg, Greve, Nakskov, Nykøbing Falster, Korsør

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1000 kg dækbark er 725 kr. Pristjekket er vurderet til 4.3 ud af 5 stjerner baseret på 25 brugeranmeldelser.

  Fremragende!” – anmeldt af som gav 5 ud af 5 stjerner.

  Denne hjemmeside er annoncefinansieret. Vi har aftaler med en lang række internet shops i Danmark hvor vi præsenterer butikkernes produkter, og indhenter provision såfremt en af de besøgende på vores hjemmeside foretager en bestilling.

  Informationer om tilbud og internet outlets opdateres løbende, men vi påtager os intet ansvar for ændringer der er implementeret siden nyligste opdatering af de anvendte informationer.