Bygpris.dk

Fugesand pristjek

Er du på udkig efter fugesand? Vi har fundet 17 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveHandel.dk, som sælger 1.000 kg for kun 898 kr. Det er 85 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 kg fugesand inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
898 kr. Sække med 1.000 kg Køb
899 kr. Sække med 1.000 kg Køb
974 kr. Sække med 1.000 kg Køb
974 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.145 kr. Sække med 1.000 kg Køb
2.418 kr. Sække med 1.000 kg Køb
2.425 kr. Poser med 20 kg Køb
2.550 kr. Poser med 20 kg Køb
2.797 kr. Poser med 20 kg Køb
3.049 kr. Poser med 20 kg Køb
3.540 kr. Poser med 20 kg Køb
3.645 kr. Poser med 20 kg Køb
3.847 kr. Poser med 20 kg Køb
4.250 kr. Poser med 20 kg Køb
4.497 kr. Poser med 20 kg Køb
4.547 kr. Poser med 20 kg Køb
5.975 kr. Poser med 20 kg Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Det ligger jo nærmest i navnet. Fugesand er sand, der skal lægges i fugerne mellem dine fliser, så de ligger mere stabilt. Man kunne måske forledes til at tro, at alt sand der ligger i fugerne mellem fliser, er godt fugesand, men det er det ikke.

Al fugesand er nemlig ikke skabt lige. Der er f.eks. forskel på, om der er tale om fugesand med cement, stenmel eller noget helt tredje.

Kort sagt måles fugesand på sin evne til at stabilisere og styrke dine flisefuger. Når du får lagt fugesand mellem fliserne, og sørger for, at det bliver kompakte og stærke fuger, så sørger du samtidig for, at dine fliser kommer til at ligge jævnt og stabilt samtidig med, at du kan undgå en stor del af det ukrudt, der typisk kryber frem mellem terrassefliser og lignende.

Der er derfor mange gode grunde til at gøre brug af en ordentlig fugesand, når du skal lægge dine fliser i første omgang.

Hvorfor ikke bare bruge strandsand?

Hvis du først begynder at se dig om efter forskellige løsninger, går det måske op for dig, at det ville være meget billigere, hvis du bare tog et smut på stranden og hentede et par spande med strandsand, og det er helt rigtigt, men det er alligevel en dårlig løsning.

En af de helt store fordele ved at bruge fugesand, er at fugesand er lavet til at pakke sig tæt, og skabe en meget kompakt belægning, der ikke fortætter sig synderligt, når det bliver vådt.

Grunden til at fugesand kan pakke sig så tæt og blive liggende stabilt, er at det er udformet med kanter og i former, der griber i hinanden.

Strandsand derimod består af enormt mange, bittesmå, helt runde sandpartikler, der er blevet slebet helt fine af saltvand og slid. Det er det, der gør, at strandsand føles så blødt mellem tæerne.

Det betyder, at strandsand ikke kan pakke sig lige så godt som fugesandet, og med tiden ved strandsand blive skyllet væk, og så er du lige vidt.

Derfor skal du bruge fugesand

Hvordan bruger du fugesand?

Når du først har fået lagt dine fliser ud på terrassen, gårdspladsen eller i indkørslen i det mønster, du gerne vil have de skal ligge i, så er det tid til at få fyldt fugerne med fugesand. Heldigvis er det på ingen måde en svær opgave.

Sådan lægger du fugesand – trin for trin

 1. Sørg for at både dine fliser og dit fugesand er 100% tørt.
 2. Hæld dit fugesand ud på fliserne.
 3. Fej fugesandet ned i fugerne og husk at feje diagonalt på fugerne.
 4. Fej toppen af fliserne helt rene for sand.
 5. Brug en pladevibrator til at få fliserne til at ligge helt tæt.
 6. Top fugerne af med mere fugesand ligesom i trin 2 og 3.
 7. Fej til sidst toppen af fliserne helt rene for sand igen.

Fej fugesandet ned i fugerne

Til at starte med, skal du sørge for at både dine fliser og dine fugesand er helt tør.

Derefter skal du tømme dine sække eller din big bag med fugesand ud på fliserne, så det hele ligger fremme. Derefter skal du tage din kost, og feje fugesandet ned i fugerne. Her er det vigtigt, at du fejer diagonalt på fugerne.

Hvis du fejer lige på fugerne, bliver du aldrig færdigt, da du kommer til at feje fugesandet op igen. Derfor skal du huske at feje diagonalt.

Fej fliserne fri for resten af sandet

Når fugerne er fyldt, skal fliserne fejes fri for det resterende fugesand, inden du tager turen med pladevibratoren.

Det er vigtigt, at der ikke ligger sand på fliserne, da det vil give misfarvning og mærker på dine fliser.

Brug en pladevibrator

Når du kører pladevibratoren henover fliserne, skal du huske både at vibrere fliseområdet i bredden og på langs, så fliserne kommer til at ligge helt fast.

Ligeledes bør der være et overlap på ca. 50% af hver linje, du går med pladevibratoren.

Top fugerne af igen

Når du er færdig med at vibrere fliseområdet, vil du bemærke, at sandet i fugerne ikke ligger lige så højt som inden du gik i gang.

Derfor skal du nu fylde mere sand i fugerne, præcis som du gjorde til at starte med, og til sidst skal du igen sørge for, at få fejet fliserne fri for sand, så du undgår misfarvning.

Undgå ukrudt i fugerne

En af de evige kampe for enhver, der holder hus og have, er at bekæmpe ukrudt. Hvis du har set en gammel terrasse, så har du helt sikkert også lagt mærke til, hvordan ukrudtet kan pible op mellem fliserne, men det er der råd for.

Der findes f.eks. forskellige typer fugesand, der er udviklet til at mindske mængden af ukrudt, der kan trænge op igennem dine fliser.

Men lige meget hvad, vil der altid være en chance for, at der trænger en lille smule ukrudt op, der er dog flere forskellige måder at mindske sandsynligheden for, at det sker.

Ud over at du kan vælge en meget fin fugesand, der kan pakke sig ekstra tæt, er der en lang række ting, du kan gøre, for at undgå at få for store problemer med ukrudt.

Her er et par af de ting, der har betydning for, hvor meget ukrudt der skyder op mellem dine fliser:

Flisetype og fugebredde

Når det kommer til valg af fliser og fugebredde, så siger det næsten sig selv, hvad der er den bedste løsning. Store fliser og smalle fuger gør, at der ikke er så meget plads til ukrudt.

Til gengæld slipper der mere regnvand ned gennem en større fuge, hvilket mindsker sandsynligheden for oversvømmelser i haven.

Brug af ukrudtsdug

En ukrudtsdug er et tæppe, du lægger under fliserne, der sørger for, at ukrudt der kommer nedefra, ikke kan komme op til fugerne.

Det er en kæmpe hjælp, desværre er det meste af den type ukrudt, der vokser i fugerne, frøukrudt, hvilket betyder, at det kommer oppefra. Derfor vil en ukrudtsdug ikke kunne garantere dig imod ukrudt, men den er et godt skridt på vejen.

Valg af fugemateriale

I gamle dage brugte man strandsand til at fuge mellem fliser, men det virker ikke helt så godt, og i løbet af de sidste par år, er der dukket en del forskellige produkter op, der fungerer langt bedre som fugemateriale. Blandt dem er både forskellige typer stenmel og Danfugesand.

Stenmel virker rigtig godt som fugemateriale, fordi det har en meget fin struktur, hvilket betyder, at det kan pakke sig enormt tæt, hvilket både hjælper med at bekæmpe ukrudt, og det er ligeledes en fordi, når du skal feje stenmelet ned i fugerne, da det ikke lige så nemt kommer op igen, hvis du fejer på den forkerte led.

Danfugesand består af knust granit, og modsat almindeligt fugesand, har det en meget høj pH-værdi, hvilket betyder, at ukrudtet har rigtig dårlige vækstkår i fugesandet.

Vedligehold af dine fuger

At vedligehold dine fuger går i høj grad ud på at sørge for, at dine fuger er helt fyldt med fugemateriale. En halvtom fuge bliver let fyldt op med jord, hvilket øger ukrudtets vækstkår.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for, at fylde din fuger op, og at fugematerialet ligger tilstrækkeligt tæt.

Brug fugeplanter i stedet

En anden mulighed er, at du planter planter i fugerne i stedet for at vente på, at ukrudtet indtager pladsen. Alle de steder hvor der gror planter, kan der nemlig ikke gro ukrudt.

For at få det bedste resultat, er det vigtigt, at du vælger planter, der ikke er for høje, og som gror tæt, så der ikke kan vokse ukrudt imellem dem.

Blandt de ideelle fugeplanter er:

Men er fugesand overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af sand…

 • Afretningssand
 • Bakkesand
 • Betonsand
 • Brolæggersand
 • Flisesand
 • Fugesand
 • Kvartssand
 • Sand
 • Sandkassesand
 • Strandsand
 • Strandsandsmørtel
 • Støbesand
 • Vasket sand
 • Fugesand via internet butikker

  Trustpilot frembyder fuldstændig fine genveje til at kigge nærmere på forskellige tidligere forbrugeres betragtninger med køb af fugesand og derfor er det at foretrække, at du ser nærmere på internet webshoppens bedømmelser forinden du køber fugesand online.

  Facebook leverer lignende adskillige anstændige løsninger til at få indtryk af online shoppens popularitet. Herinde møder vi mange firmaer på nettet som gør det muligt at formulere en vurdering af deres købsoplevelse, hvilket tilmed kan udnyttes til vurdering af tilfredsheden hos kunderne for bestilling af fugesand.

  Forinden man bestiller fugesand via nettet

  Før nogen shopper fugesand hos en online virksomhed bør de reelt bese webshoppens betingelser, men det er naturligvis et omfattende projekt.

  Et andet alternativ kunne måske være at efterse hvorvidt netbutikken er e-mærke godkendt, grundet at det typisk er en indikator for at internet forretningen efterkommer den officielle danske lovgivning, foruden at e-firmaet rutinemæssigt ses til af specialister der har ekspertise inden for de gældende love for salg af fugesand på nettet.

  Dette er en god chance for at få bistand, når du oplever problemer ved dit køb. Ydermere stiller vi forslag om at kunden er hensynstagende til de fundamentale regler der kan influere på handlen.

  Levering af fugesand

  Temmelig mange shops på nettet frembyder nu diverse metoder til levering. Den mest prisbevidste leveringsversion er dog at du selv står for afhentning af fugesandet, men det nødvendiggør at du opholder dig lige ved webbutikkens bopæl.

  Leveringstiden kan være særdeles vigtig om vi har behov for fugesandet om kort tid, og derfor er det selvfølgelig klogt at man checker den anslåede leveringsdato for fugesand – men husk at det nødvendiggør at du når at bestille inden et aftalt tidspunkt, så at de garanteret kan nå at få ordren betjent inden de lageransatte drager hjemad.

  Nogle få webshops tilbyder fri fragt på fugesand, men typisk kun ifald man shopper for et præcist beløb.

  Klassiske spørgsmål rundt om fugesand:

 • Hvilken slags fugesand?
 • Hvordan bruke fugesand?
 • Fugesand hvorfor?
 • Hvilket fugesand?
 • Hvor meget fugesand skal man bruge?
 • Hvor meget fugesand pr m2?
 • Hvor meget fugesand?
 • Hvor kjøpe fugesand?
 • Hvordan legge fugesand?
 • Hvordan virker fugesand?
 • Hvor meget fugesand skal jeg bruge?
 • Fugesand hvordan?
 • Hvad er bedst fugesand eller stenmel?
 • Hvad indeholder fugesand?
 • Hvornår fugesand?
 • Fugesand hvad er det?
 • Hvordan bruger man fugesand?
 • Fugesand hvor meget?
 • Varerne du finder her på siden blev fundet frem af vores algoritme. Søgemotoren har nemlig ledt et utal af varer for at finde de tilbud der minder om fugesand, og som robotten af den grund forestiller sig vil falde i din smag.

  Udover at inddrage søgeordene som du skrev på Google har søgemotoren desuden inddraget formuleringer, som den vurderer at andre folk med stor sandsynlighed indtaster i forbindelse med det, eksempelvis fugesand i mørk farve og fugesand til sokkel foruden formuleringer som fugesand til fliser og fugesand i grå.

  Den data bruger algoritmen som yderligere inspiration til at præsentere de tættest beslægtede produkter. Det er også tydeligt at andre folk eksempelvis søger efter fugesand i antracit, fugesand i mørk farve og fugesand til brede fuger. Den information har søgerobotten ligeledes brugt til, at navigere forbi mange hundredvis af varer.

  For øvrigt viser vores data, at søgeudtrykkene køb fugesand, fugesand til sokkel og fugesand i bigbags er meget populære, og derfor er de også medregnet af robotten ligesom søgeordene fugesand i grå, fugesand til fliser og fugesand i bigbags. Forhåbentlig føler du at du er tilfreds med de listede produkter, ved at bare et enkelt af dem faldt i din smag.

  Fugesand skaffes hos populære byggebutikker, som fx Bauhaus, Jem og Fix, Davidsen, 10-4, XL-Byg, Stark, Silvan og Bygma.

  Her ses de byer der oftest bestilles fugesand til…

  Hovedstaden: Gentofte, Brønshøj, Frederikssund, Nivå, Dragør, Gladsaxe, Hillerød, Lillerød, Hvidovre, Stenløse, Værløse, Roskilde, Smørumnedre, Helsinge, Valby, Nærum, Hundested, Dyssegård, København, Søborg, Rønne, Frederiksværk, Humlebæk, Snekkersten, Gilleleje, Herlev, Vallensbæk, Hørsholm, Måløv, Taastrup, Hellebæk, Kokkedal, Rudersdal, Lyngby, Farum, Holte, Frederiksberg, Tårnby, Ishøj, Ballerup, Virum, Fredensborg, Hedehusene, Glostrup, Ølstykke, Allerød, Vanløse, Espergærde, Helsingør, Slangerup, Brøndby, Birkerød, Albertslund, Charlottenlund, Hellerup, Rødovre, Høje Taastrup

  Midtjylland: Ringkøbing, Grenaa, Højbjerg, Randers, Skive, Lystrup, Løgten, Hammel, Kjellerup, Bjerringbro, Beder, Ikast, Ry, Brabrand, Skanderborg, Lemvig, Holstebro, Silkeborg, Horsens, Egå, Hinnerup, Løsning, Mårslet, Herning, Tilst, Hornslet, Risskov, Brande, Struer, Galten, Skjern, Åbyhøj, Aarhus, Odder, Ebeltoft, Malling, Hadsten, Skødstrup, Hørning, Hedensted, Viborg, Hasselager, Vejle

  Nordjylland: Svenstrup, Hjørring, Aalborg, Nibe, Thisted, Aabybro, Skagen, Nykøbing Mors, Brønderslev, Støvring, Sæby, Frederikshavn, Nørresundby, Hirtshals, Hadsund, Hobro, Aars

  Syddanmark: Bramming, Faaborg, Odense, Nyborg, Tønder, Svendborg, Munkebo, Grindsted, Varde, Fredericia, Vejen, Otterup, Sønderborg, Vojens, Billund, Nordborg, Aabenraa, Ribe, Middelfart, Børkop, Ringe, Kolding, Esbjerg, Haderslev, Kerteminde, Assens, Rødekro

  Sjælland: Vordingborg, Maribo, Nakskov, Holbæk, Ringsted, Nykøbing Falster, Nykøbing Sjælland, Tune, Haslev, Herfølge, Sorø, Skælskør, Slagelse, Kalundborg, Solrød Strand, Fensmark, Køge, Greve, Korsør, Næstved, Jyllinge

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg fugesand er 748 kr. Pristjekket er vurderet til 4.7 ud af 5 stjerner baseret på 24 brugeranmeldelser.

  Hurtig levering godt gået” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Denne hjemmeside er finansieret af annoncer. Vi har aftaler med forskellige online shops i Danmark når vi præsenterer butikkernes tilbud, og tager imod kommission hvis en af de besøgende på vores hjemmeside udfører en transaktion.

  Data om varer og online forhandlere ajourføres rutinemæssigt, men vi ønsker ikke at blive stillet ansvarlig for rettelser der er blevet udarbejdet siden vi sidste gang opdaterede de anvendte data.