Bygpris.dk

Stenmel pristjek

Er du på udkig efter stenmel? Vi har fundet 17 online forhandlere, og noteret deres priser for 1.000 kg inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveHandel.dk, som sælger 1.000 kg for kun 969 kr. Det er 65 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 1.000 kg stenmel inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
969 kr. Sække med 1.000 kg Køb
969 kr. Sække med 1.000 kg Køb
995 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.048 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.095 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.128 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.172 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.188 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.195 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.198 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.211 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.211 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.379 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.379 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.574 kr. Sække med 1.000 kg Køb
1.667 kr. Sække med 1.000 kg Køb
2.504 kr. Sække med 750 kg Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 1.000 kg (eller nærmeste omregnede alternativ).

Stenmel er et alsidigt produkt, der består af enten knust granit eller knuste sten, og det findes typisk i farverne sort og grå. Du kan blandt andet anvende det til dine belægninger, men det er også rigtigt godt at bruge til fugerne mellem fliser. Derudover kan du også stampe det og bruge det til etablering af stier.

En af de helt klare fordele ved stenmel er, at det har en unik evne til at pakke sig rigtigt godt. Det skyldes, at det er meget kantet, og dermed bliver det ikke skyllet væk eller blæst væk, når det blæser eller regner.

To forskellige former for stenmel

Der findes overordnet set to forskellige typer stenmel; den ene er fremstillet af knuste sten, mens den anden er fremstillet af knust granit. Man kan primært kende forskel på de to forskellige typer ved at kigge nærmere på farven.

Den mest almindelige variant er stenmelet fremstillet af knust granit, og det er som regel enten gråt eller sort i farven. Stenmelet fremstillet af knuste sten kaldes også for bakkestenmel, og det har en brunlig farve.

Bakkestenmel (stenmel af knuste sten)

Bakkestenmel er fremstillet af knuste sten, som kommer fra grusgrave. Grundet de knuste sten har det en brunlig farve, men det har samme gode evne til at pakke sig, som stenmel af knust granit.

Det er faktisk lidt grovere end stenmel af knust granit, og derfor kan du med fordel vælge denne type stenmel, hvis du skal bruge det til store fuger mellem fliser.

Det samme gør sig gældende, hvis du skal bruge det som den eneste belægning. Det kan eksempelvis være belægning af en ridebane, petanquebane, parkeringsplads eller i indkørslen derhjemme.

Det er et meget alsidigt materiale, og det har den store fordel, at det stort set ikke kan flytte sig under uvejr. Dette skyldes den firkantede struktur og den høje friktion.

Stenmel i knust granit

Stenmel i knust granit er den mest anvendte af de to forskellige typer stenmel. De mest almindelige farver er sort og grå, men det kan også fås i flere andre farver. Det har nogle meget skarpe kanter, som giver en høj friktion, hvilket gør det velegnet til at bruge til fuger mellem fliserne.

Ligesom med bakkestenmel flytter stenmel i knust granit sig ikke under hverken stormvejr eller regnvejr.

Hvad anvender man stenmel til?

Stenmel har mange forskellige anvendelsesområder, men det anvendes i høj grad af det offentlige til belægninger på ridebaner, parkeringspladser og lignende. Det er dog langt fra det eneste, som stenmel kan anvendes til. Det er for eksempel også et spændende produkt at bruge i haven.

Skal du for eksempel have gravet ud til en ny indkørsel, eller skal du have lagt fliser, kan du anvende stenmel i stedet for afretningssand. Skal du have lagt en fliseterrasse, kan du også erstatte flisesand med stenmel.

Derudover kan det også bruges til at forbedre havens jord, ligesom du også kan bruge det til at opnå den rette gødningsblanding.

I hjemmet kan det i øvrigt også bruges i akvarier.

Stenmel har nogle rigtig gode egenskaber, som er særligt velegnede i forbindelse med belægninger og fugearbejde. Det kan dog også sagtens anvendes til at etablere stier eller som det øverste lag på en ridebane eller en petanquebane.

Faktisk er der ikke ret mange begrænsninger for, hvilke anvendelsesområder stenmel har, men det mest almindelige er dog at anvende det til belægninger og fugning.

Anlægning af petanquebaner

Stenmel kan også sagtens anvendes til forskellige sportsaktiviteter, men særligt velegnet er det til anlægning af en petanquebane. Her udgør stenmelet et stabilt og jævnt toplag, som giver en bane med optimale betingelser.

Sådan anlægges en petanquebane

For at anlægge en petanquebane skal du først og fremmest vide, hvor stor den skal være. Ønsker du at følge de officielle retningslinjer, skal banen have en størrelse på mindst 4 meter i bredden og 15 meter i længden.

Når du har besluttet dig for banens størrelse, skal du i gang med gravearbejdet. Der skal nemlig graves 35-40 centimeter jord ud, og det kan også være nødvendigt at anlægge dræn, hvis jorden er leret.

Når der er gravet tilstrækkeligt ud, skal underlaget jævnes, inden du lægger en bundsikring. Bundsikringen skal bestå af stabilgrus og sand, og den skal være på 10-15 centimeter. Den gør, at vand kan løbe væk fra banen.

Efterfølgende skal du lægge et lag stabilgrus på bundsikringslaget, og det skal være på 15-20 centimeter. Det er med til at give en jævn overflade. Derfor er det også en god ide at plane stabilgruset ud med en pladevibrator.

Petanquebanens sidste og øverste lag skal bestå af 4 centimeter stenmel.

Hvis du vil have et flot resultat, kan du med fordel afslutte banen med at lægge planekantsten hele vejen rundt. Det vil også gøre det svært for både ukrudt og græs at trænge ind på den nye bane.

Stenmelets mange forskellige farver

Stenmel findes i en række forskellige farver, og det er derfor muligt at finde en farve, der passer til den konkrete opgave, du skal have udført. Det består som regel af nærmest pulveriseret knust granit, og det betyder, at du kan få stenmel i de samme farver, som du kan få granit i.

Stenmel findes i følgende farver:

De forskellige valgmuligheder i forhold til valg af farve gør blandt andet, at du har mulighed for at vælge en farve, der passer til resten af dit projekt.

Derudover har du også mulighed for at vælge en farve underlag til dine granitskærver, der passer til skærvernes farve, hvis du bruger stenmel som underlag. Bruger du i stedet for stabilgrus som underlag til dine skærver, vil grusets farve skinne igennem skærverne.

Hvor meget stenmel er der behov for?

Ligesom med alle andre slags materialer er det en rigtig god ide på forhånd at regne ud, hvor meget stenmel du skal bruge til din opgave. På den måde undgår du hverken at købe for lidt eller for meget.

Der kan være lidt forskel på beregningerne alt afhængigt af, hvad du skal bruge stenmelet til. Skal du for eksempel bruge det til fuger mellem fliserne, kan det dog være svært at foretage en konkret beregning.

Derfor har du mulighed for flere forskellige steder at finde en stenmelsberegner, der kan hjælpe dig med regnestykket.

For at komme frem til at præcist resultat skal du indtaste målene for det samlede areal samt målene for dine fliser eller sten. Så klarer beregneren resten.

Skal du i stedet for bruge stenmel til etablering af en petanquebane, ridebane eller til et stabiliserende lag, er beregningen af forbruget mere simpel. Her skal du nemlig bare gange områdets længde og bredde med tykkelsen af laget med stenmel.

Skal du anlægge en petanquebane, der er 15 m i længden og 4 m i bredden, og som har et toplag på 4 cm, hedder regnestykket: 15 x 4 x 0,04, og du vil få et resultat på 2,4. Det betyder, at du til anlægning af banen skal bruge 2,4 kubikmeter stenmel.

Det er herefter nemt at regne ud, hvor meget stenmel du skal købe, da det vejer 1600 kilo per kubikmeter.

Hvem forhandler stenmel?

Der er rigtig mange forskellige forhandlere af stenmel, og du kan blandt andet købe det der, hvor du køber granitskærver og andre stenvarer.

Det står dig frit for at vælge en hvilken som helst forhandler, men det kan være en rigtig god ide at overveje, om stenmelet skal leveres eller ej, og hvor meget du vil betale for det.

Du skal for eksempel bruge 3 tons stenmel til at etablere en petanquebane, og det kan godt være svært selv at transportere disse store og tunge mængder. Det kan derfor være en fordel at betale for at få det leveret.

Hvad koster det?

Priserne varierer meget og afhænger blandt andet af, hvor meget du skal bruge, hvor du køber det henne, og om du skal have det leveret eller ej.

Du kan både købe stenmel i fysiske butikker og på nettet, og det kan være en god ide at kigge sig godt for på nettet. Der er nemlig et rigtigt stort udvalg, og de har typisk også nogle ganske gode priser.

Det koster dog overordnet set omkring 1200 kroner per kubikmeter stenmel, men det svarer også til cirka halvandet ton. Kiloprisen er derfor ganske overkommelig.

Forskellige leveringsmetoder

Som nævnt kan du selv vælge, om du vil have dit stenmel leveret til din adresse, eller om du selv ønsker at hente det. Hvis du selv vil hente det, skal du dog bruge en trailer, som du kan få det læsset op i. De fleste forhandlere tilbyder dog at læsse det op i traileren gratis.

Foretrækker du hellere at få det leveret, er der også gode muligheder for det. Faktisk kan du som regel vælge mellem tre forskellige leveringstyper, som bliver forklaret her:

Sådan lægges stenmel ud

Det er ikke nogen videnskab at lægge stenmel ud. Det er ganske ligetil, og det skal stort set gøres på samme måde, uanset hvilket projekt du er i gang med. Selve udlægningen foregår primært på samme måde som ved etableringen af en petanquebane:

 1. Start med udgravningen, så du får en pæn og lige overgang til din terrasse, indkørsel eller petanquebane. Dette giver også et robust fundament, men det forudsætter også, at du graver ud i den rigtige dybde på 35-40 cm.
 2. Sørg for at plane jorden godt ud, inden næste lag, som er bundsikring.
 3. Læg herefter et bundsikringslag bestående af sand og stabilgrus på 10-15 cm. Det sikrer, at regnvand løber korrekt væk fra det pågældende område.
 4. På bundsikringslaget skal du lægge et tykt lag stabilgrus på 15-20 cm. Det er med til at sikre, at toplaget bliver jævnt og plant.
 5. Laget med stabilgrus skal planes godt med en pladevibrator.
 6. Læg til sidst et lag stenmel på omkring 4 cm og sørg for at plane det godt ud.

Undgå misfarvning af din belægning

Stenmel har den ulempe, at det hurtigt kan komme til at misfarve din belægning, hvis du vel og mærke lader det ligge oven på din belægning, mens det regner.

Skal du lægge stenmel, er det derfor vigtigt, at du sørger for at fjerne det fra belægningen, og at det ikke bliver vådt.

Findes der nogle alternativer?

Ja det gør der, hvis du ønsker at undgå at risikere at misfarve din belægning med stenmel. I så fald kan du for eksempel anvende slotsgrus, almindeligt grus, fugesand, almindeligt sand eller strandsand.

Vælger du sand, skal du være opmærksom på, at det ikke ligger fast på samme måde som stenmel, og at det derfor godt kan fyge mere, når det blæser.

Vælger du grus, skal du være opmærksom på, at det kan være svært at plane det godt ud, men omvendt vil det fyge mindre end sand.

Men er stenmel overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af sten…

 • Dekorationssten
 • Kampesten
 • Marksten
 • Natursten
 • Nøddesten
 • Perlegrus
 • Perlesten
 • Pigsten
 • Pyntesten
 • Ral sten
 • Singels sten
 • Småsten
 • Stenmel
 • Strandsten
 • Søsten
 • Ærtesten
 • Ølandssten
 • Stenmel fra internet forretninger

  Trustpilot fører til fuldt ud gavnlige løsninger til at tyde en lang række andre konsumenters evalueringer med køb af stenmel og af den grund støtter vi, at du tolker e-butikkens bedømmelser forinden du køber stenmel online.

  Facebook medfører for øvrigt fuldt ud fremragende metoder til at få indtryk af e-handlens popularitet. Foruden det ser vi nogle e-firmaer som giver kunderne mulighed for at meddele en vurdering af købsoplevelsen, hvilket ligeledes burde tages i brug til afvejning af tilfredsheden hos kunderne for bestilling af stenmel.

  Før man køber stenmel via internettet

  Inden nogen bestiller stenmel på en internet handler behøver de de facto skimme netbutikkens regler, det er dog oftest ikke særlig spændende.

  Et nemmere alternativ kunne derfor være at undersøge hvorvidt internet shoppen er medlem af e-mærket, hvilket ofte er en indikation om at internet shoppen forstår den officielle danske lovgivning, udover at netbutikken løbende undersøges af specialister der har ekspertise inden for lovgivningen for salg af stenmel via internettet.

  Desuden får du chance for at få assistance, hvis du skulle få problemer ved din handel. Ligeledes er det fornuftigt at køberen er obs på de vigtigste vedtægter der kan have betydning for transaktionen.

  Fragt af stenmel

  En stor portion online varehuse frembyder nu et stort udvalg af leveringsmidler. Den mindst kostelige form for levering kan ikke modsiges at være selv at hente stenmelet, hvilket kræver at du fysisk befinder dig tæt på e-forretningens arbejdslager.

  Fragtperioden er jo ualmindeligt væsentlig i tilfælde af at du mangler stenmelet øjeblikkeligt, så med det formål er det relativt væsentligt at vi ser det estimerede leveringstidspunkt på stenmel – men det antager at bestillingen realiseres forud for et besluttet klokkeslæt, så at de med sikkerhed kan nå at få produktet skippet afsted før lagermedarbejderne tager hjem.

  Nogle få internet virksomheder sikrer gratis levering af stenmel, men i mange tilfælde forudsætter det at man aftager for et fastslået beløb.

  Populære spørgsmål rundt om stenmel:

 • Hvordan virker stenmel?
 • Hvor langt rækker stenmel?
 • Hvor meget stenmel?
 • Hvad koster stenmel?
 • Hvorfor stenmel?
 • Hvad vejer stenmel?
 • Stenmel hvor meget?
 • Hvordan bruges stenmel?
 • Stenmel hvad bruges det til?
 • Hvordan bruger jeg stenmel?
 • Hvad er stenmel lavet af?
 • Hvad er stenmel?
 • Stenmel hvordan?
 • Hvordan lægger jeg stenmel?
 • Hvad er bedst fugesand eller stenmel?
 • Hvor bruges stenmel?
 • Hvordan bruger man stenmel?
 • Hvor kan jeg købe stenmel?
 • Hvad kan stenmel bruges til?
 • Stenmel hvad er det?
 • Hvordan lægger man stenmel?
 • Hvor meget stenmel skal jeg bruge?
 • Stenmel hvor tykt et lag?
 • Hvor meget stenmel skal man bruge?
 • Hvad bruger man stenmel til?
 • Hvordan bliver stenmel hårdt?
 • Hvor tykt lag stenmel?
 • Hvad bruges stenmel til?
 • Hvor hårdt bliver stenmel?
 • Hvordan lægges stenmel?
 • Varerne der vises her på siden blev søgt frem af hjemmesidens webshop-robot. Den har effektivt ledt en stor mængde produkter for at kunne fremvise dem der minder mest om søgeordet stenmel, og som søgemotoren af den grund føler matcher din søgning bedst.

  Foruden den søgefrase du indtastede ude på Google har den samtidig indregnet vendinger, som data viser at andre folk normalt skriver i den forbindelse, eksempelvis stenmel til indkørsel og stenmel i granit foruden søgeord som stenmel i granit og stenmel i granit.

  Den viden kan algoritmen bruge som ekstra information til at kunne præsentere de mest aktuelle tilbud. Det er også tydeligt at andre mennesker leder efter stenmel online, stenmel til gangstier eller stenmel imod ukrudt. Denne data har algoritmen yderligere benyttet til, at navigere igennem ekstremt mange produkter.

  Desuden viser data, at søgefraserne stenmel salg, stenmel tilbud og stenmel til gangstier er meget almindelige, og derfor er de ligeledes indregnet af søgerobotten på samme måde som søgeordene stenmel til gangstier, stenmel til gangstier og stenmel i granit. Forhåbentlig viser det sig at du er tilfreds med de listede varer, idet at bare et enkelt af disse faldt i din smag.

  Stenmel købes ved markedsledende internet shops, for eksempel 10-4.dk, JemogFix.dk, Bauhaus.dk, Bygma.dk, XL-Byg.dk, Silvan.dk, Stark.dk og DavidsenShop.dk.

  Her ses de byer der oftest bestilles stenmel til…

  Nordjylland: Frederikshavn, Brønderslev, Hobro, Thisted, Nørresundby, Aars, Sæby, Nykøbing Mors, Aabybro, Hirtshals, Nibe, Skagen, Svenstrup, Hjørring, Aalborg, Hadsund, Støvring

  Midtjylland: Skanderborg, Hinnerup, Kjellerup, Holstebro, Løgten, Silkeborg, Egå, Hadsten, Hedensted, Aarhus, Højbjerg, Lemvig, Åbyhøj, Malling, Ry, Tilst, Galten, Mårslet, Skjern, Hasselager, Vejle, Brabrand, Brande, Skive, Ringkøbing, Hammel, Horsens, Ebeltoft, Beder, Herning, Hornslet, Bjerringbro, Viborg, Ikast, Grenaa, Risskov, Skødstrup, Løsning, Struer, Lystrup, Hørning, Randers, Odder

  Sjælland: Nykøbing Falster, Køge, Korsør, Næstved, Nakskov, Greve, Solrød Strand, Herfølge, Nykøbing Sjælland, Holbæk, Fensmark, Jyllinge, Ringsted, Slagelse, Haslev, Tune, Sorø, Maribo, Skælskør, Kalundborg, Vordingborg

  Syddanmark: Ringe, Nyborg, Assens, Svendborg, Ribe, Vejen, Middelfart, Vojens, Billund, Rødekro, Grindsted, Esbjerg, Haderslev, Fredericia, Varde, Kerteminde, Børkop, Odense, Kolding, Sønderborg, Aabenraa, Otterup, Tønder, Munkebo, Nordborg, Bramming, Faaborg

  Hovedstaden: Lillerød, Brøndby, Charlottenlund, Snekkersten, Vanløse, Humlebæk, Søborg, Virum, Fredensborg, Albertslund, Ølstykke, Hvidovre, Smørumnedre, Taastrup, Birkerød, Frederikssund, Valby, Slangerup, Kokkedal, Brønshøj, Roskilde, Rønne, Dragør, Rødovre, Nivå, Stenløse, Hellebæk, Farum, Måløv, Herlev, Hillerød, Helsingør, København, Hørsholm, Gladsaxe, Hedehusene, Hundested, Gentofte, Lyngby, Frederiksværk, Hellerup, Glostrup, Tårnby, Nærum, Høje Taastrup, Dyssegård, Helsinge, Ishøj, Vallensbæk, Allerød, Frederiksberg, Holte, Rudersdal, Ballerup, Espergærde, Værløse, Gilleleje

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 1.000 kg stenmel er 799 kr. Pristjekket er vurderet til 4.2 ud af 5 stjerner baseret på 22 brugeranmeldelser.

  Altid gode priser og kvalitet svarer” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Vores website er annoncefinansieret. Vi har et fast samarbejde med et hav af shops på nettet når vi promoverer firmaernes produkter, og tager godtgørelse ifald en bruger fra vores side gennemfører et køb.

  Vejledning angående tilbud og online selskaber opdateres tit, men vi påtager os intet ansvar for justeringer der kan være iværksat efter at vi sidste gang opdaterede sidens oplysninger.