Bygpris.dk

Spagnum pristjek

Er du på udkig efter spagnum? Vi har fundet 17 online forhandlere, og noteret deres priser for 5.400 liter inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er HaveGlad.dk, som sælger 5.400 liter for kun 2.195 kr. Det er 77 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 5.400 liter spagnum inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
2.195 kr. Sække med 300 liter Køb
2.426 kr. Sække med 6.000 liter Køb
2.807 kr. Sække med 5.000 liter Køb
2.807 kr. Sække med 5.000 liter Køb
2.959 kr. Sække med 6.000 liter Køb
3.239 kr. Sække med 4.000 liter Køb
3.329 kr. Sække med 150 liter Køb
3.451 kr. Sække med 5.000 liter Køb
3.451 kr. Sække med 5.000 liter Køb
3.604 kr. Poser med 80 liter Køb
3.900 kr. Poser med 60 liter Køb
4.136 kr. Sække med 2.000 liter Køb
4.491 kr. Sække med 3.000 liter Køb
4.718 kr. Poser med 40 liter Køb
6.318 kr. Sække med 1.000 liter Køb
6.318 kr. Sække med 1.000 liter Køb
9.385 kr. Sække med 500 liter Køb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 5.400 liter (eller nærmeste omregnede alternativ).

Men hvad er spagnum egentlig?

Du kan bruge spagnum til at pleje dine planter og buske og til at give dem de bedste vækstbetingelser. Spagnum består at dødt plantemateriale, der indeholder store mængder mos. Du kan både købe spagnum hos en forhandler, eller du kan selv finde det i naturen.

Du kan dog med fordel købe det hos en forhandler, hvis du vil være sikker på, at det har den rigtige pH-værdi.

Hvad kan jeg bruge spagnum til?

Langt den meste købejord i Danmark indeholder spagnum. Der er nemlig tale om en meget værdifuld jordsort, der består af gammelt tørvemos.

Spagnum er et naturprodukt, der vokser i højmoser, som giver gode forhold, når det kommer til at hæmme biologisk nedbrydning af plantematerialer. Du kan enten få spagnum som spagnumtørv, og det bliver typisk leveret i firkantede klyner. Denne type spagnum kan du bruge som underlag i dit surbundsbed.

Derudover kan du også få gødet spagnum, som er en forarbejdet type spagnumtørv, og det anvendes i høj grad af gartnerier og private haveejere.

Du kan bruge spagnum til flere forskellige formål. Du kan bruge det i både bede og drivhus i haven, men du kan også bruge det som strøelse i hønsegårde, kaninburde og hestestalde.

Derudover kan du også bruge det, hvis du ønsker at sænke pH-værdien i dit akvarie. Den store alsidighed skyldes blandt andet, at jorden indeholder store mængder næring, og det er derfor meget populært til flere forskellige anvendelsesområder.

Hvilke typer spagnum kan jeg vælge mellem?

Du kan vælge mellem fire forskellige typer spagnum, som alle er særligt velegnede, hvis du ønsker at forbedre din jord i haven. Du kan vælge mellem:

Valget af spagnumtypen afhænger af, hvor du skal bruge det henne.

Grov spagnum

Denne type spagnum er særligt velegnet til dig, der har et område med tung jord i haven, som du ønsker at forbedre. Takket være den grove struktur i jorden er denne type spagnum også rigtig god at bruge i rhododendronbede og andre surbundsbede.

Du kan også benytte den grove version af spagnum, hvis du skal udplante buske eller træer, eller hvis du skal anlægge en ny græsplæne.

Fin spagnum

Denne type spagnum er særligt velegnet, hvis du har brug for at forbedre din jord, eller hvis du ønsker at tilføre næring i dine grøntsags- eller blomsterbede. Du kan dog ikke bruge denne type spagnum til dine surbundsplanter.

Gødet spagnum

Denne type spagnum er dannet af klynetørv, som har fået tilsat mange forskellige næringsstoffer. Det har den betydning, at gødet spagnum er en god blanding af gødning og jordforbedring, og derved kan du give dine planter ekstra meget næring.

Denne type spagnum har en neutral pH-værdi, og du skal derfor ikke anvende det i dine surbundsbede. Har du brug for en højere pH-værdi, kan du dog tilsætte lidt kalk.

Spagnumklyner

Denne type spagnum består af en stor blok spagnum, og du kan derfor med fordel anvende den i dine surbundsbede og havebassiner. Du kan for eksempel bruge en klyne spagnum til at fore dit bassin eller dit bed, hvis du ønsker at sænke pH-værdien i områdets omkringliggende jord.

Du kan derudover også benytte dig af disse klyner, hvis du ønsker at etablere et bed eller et bassin bestående af naturlige produkter. Vær dog opmærksom på at klynerne skal saves til, men det er ikke særligt svært.

Hvor meget spagnum skal jeg benytte?

Hvor stor en mængde spagnum du skal bruge kommer blandt andet an på, hvad du skal bruge det til. Er du i tvivl, bør du altid spørge forhandleren, så du undgår at købe for meget og for lidt.

Spagnum er en relativt tungt, når man tager i betragtning, at det faktisk er en let jordtype. Det varierer meget, hvordan forskellige forhandler sælger spagnum, men du kan som regel enten købe det i kubikmeter eller kg. Skal du bruge en kubikmeter spagnum, skal du være forberedt på, at det vejer omkring 200-400 kg. Den endelige vægt afhænger dog af, hvor meget vand jorden indeholder.

Køber du en literpose med 80 liter, kan du forvente, at den vejer omkring 80 kg.

Hvor kan jeg købe spagnum henne?

Du kan købe spagnum mange forskellige steder. Skal du bruge en lille pose, kan det være en god ide at starte med at kigge i det nærmeste byggemarked eller havecenter. Skal du bruge større mængder, kan det som regel bedst betale sig at købe det hos en jordforhandler.

En jordforhandler sælger nemlig spagnum i store bigbags, og de fleste tilbyder også levering. Har du brug for store mængder spagnum, kan der være mange penge at spare ved at indhente tilbud hos flere forskellige forhandlere.

Hvor meget skal jeg betale for spagnum?

Priserne på spagnum afhænger hovedsageligt af, hvilken forhandler du køber det hos. Derudover kan der også være forskel på, hvad literprisen er, afhængigt af hvor store mængder spagnum du har behov for.

En bigbag koster dog som regel omkring op et par tusinde kr. Det er dog altid en god ide at undersøge priserne hos de forskellige forhandlere, så du får den billigste pris.

Hvordan får jeg det leveret?

Du kan købe spagnum på to forskellige måder, og hvordan det bliver leveret afhænger af, hvilken måde du køber det på. Du kan enten købe det i bigbags eller i sække afhængigt af, hvor store mængder du har behov for.

Køber du det i sække, kan du som regel sagtens selv afhente det, da det ikke vejer ret meget. Spagnum i bigbags vejer omvendt rigtigt meget, og det kan være svært at afhente det selv. Derfor kan du med stor fordel vælge at få det leveret, og her tilbyder de fleste forhandlere levering til fortovskanten.

Hvordan laver man spagnum?

Som allerede nævnt er spagnum et naturprodukt bestående af dødt plantemateriale, som primært er tørvemos kaldet Spaghnum.

Det har fået sit navn, fordi det hovedsageligt består af mos, der suger meget vand, som vokser i de danske moseområder.

Hvor kommer det fra?

Spagnum kommer fra højmoseområder. I Danmark er de danske højmoseområder fredede, fordi de er ødelagte, men det er stadig muligt at udnytte områderne til udvinding af spagnum. Det er dog ikke tilladt at skabe nye områder i Danmark.

Grundet ødelæggelserne i de danske højmoseområder er udvindingfirmaerne forpligtet til at genoprette naturen, når de ikke kan udvinde mere tørv og spagnum fra de eksisterende områder. Det kan nemlig godt lade sig gøre at genoprette disse områder, men det kan tage op til 10 år.

Spagnum fra udlandet kommer med al sandsynlighed fra endnu aktive højmoser.

Spagnum er populært til rhododendronbedet

Rigtig mange haveejere benytter sig af spagnum til at skabe et næringsholdigt underlag i deres rhododendronbede. Skal du selv anlægge et rhododendronbed, skal du være opmærksom på, at planterne har bedst af en grov og lys spagnum, som både har store klumper og trevler.

Vil du gerne spare penge, kan du vælge en spagnum, der ikke er gødet og selv sørge for at gøde jorden efterfølgende.

Spagnum er også særligt velegnet til surbundsbedet

Der er også rigtig mange haveejere, der benytter spagnum i deres surbundsbede, fordi surbundsplanter trives rigtigt godt i jord, der ikke indeholder ret meget kalk. Du kan opnå de bedste betingelser for planterne, hvis de plantes i læ og skygge, for eksempel under letløvede stedsegrønne træer som fyrtræer eller grantræer.

Derudover bør jorden være en blanding af grov spagnum, kompostjord og sand, fordi det giver en god jord, der både er luftig, og som holder på fugten.

Grundet den meget specifikke jordblandet kan du med fordel etablere bedet over jorden i et højbed.

Fordele ved at benytte spagnum

Spagnum indgår i langt den meste købejord i Danmark, og det skyldes blandt andet, at det giver en stor mængde næring til jorden. Dette er dog langt fra den eneste fordel ved at benytte spagnum. Andre fordele er:

Ulemper ved at benytte spagnum

På trods af de mange fordele ved spagnum findes der også en række ulemper:

Klimaproblemer forårsaget af spagnum

På grund af optagelsen og frigivelsen af de store mængder CO2 spiller højmoserne en stor rolle i forhold til vores klimaproblemer.

Der er faktisk bundet mindre CO2 i alle verdens skove samlet set, end der er i højmoserne på verdensplan.

CO2-udledningen ved en 40 liters pose spagnum

I takt med at en 40 liters pose spagnum nedbrydes, udsender den omkring 8 kg CO2 i atmosfæren. Det er samme mængde som 3 liter benzin. For en privatperson lyder det måske ikke af så store mængder, men samlet set udledes der faktisk over 500.000 tons CO2 i Danmark om året.

Det skyldes, at haveejerne og gartnerierne tilsammen bruger omkring 110.000 tons spagnum om året. Det kan derfor godt betale sig at overveje nogle alternativer, både hvis man er privatperson eller gartneri.

Du kan i de fleste tilfælde erstatte spagnum med kompost

I de fleste tilfælde kan du erstatte spagnum med almindelige kompost, uden at det påvirker planterne på nogen måde. Derudover er kompost en naturlig ressource, som du selv kan fremstille i haven, og det er dermed helt gratis. Du skal dog være klar over, at du ikke kan anvende kompostjord i dine rhododendronbede.

Størstedelen af de danske haveejere kan selv producere nok kompostjord til, at de ikke selv behøver at købe noget. Kompost er dermed et meget miljøvenligt og billigt alternativ til spagnum.

Der findes også andre alternativer til spagnum

Der findes også en række andre alternativer til spagnum, men de henvender sig primært til haveindustrien. Ud over den almindelige kompostjord i haven kan man nemlig også fremstille kompost ved hjælp af forskellige flisprodukter.

Det kan for eksempel være kokos, halm og hamp, og det er primært et område, som haveindustrien bør kigge nærmere på. Det er nemlig ikke noget, som private haveejere selv kan kompostere.

Ønsker du at anvende nogle af alternativerne til spagnum, skal du dog være opmærksom på, at der er nogle ting, som de ikke kan. For eksempel kan du bruge spagnum som et inaktivt substrat. Det kan du ikke med kompost, fordi det er en aktiv jordtype.

Som nævnt kan du heller ikke anvende kompost i dine surbundsbede, fordi kompostjord er meget basisk, og surbundsplanterne har brug for sur jord.

Grundet klimaforandringerne forskes der stadig i andre alternativer til spagnum, ligesom der også forskes i, om der overhovedet er et reelt behov for spagnum. Det viser sig nemlig, at surbundsbede i sig selv ikke behøver at være særligt syreholdige.

Det er nemlig i høj grad også vigtigt at have en jord, der kan danne mykhorrhiza, og som er både iltholdig og fattig på mineraler.

Men er spagnum overhovedet det rette valg? Her finder du vores pristjek på andre typer af jord…

 • Champost jordforbedring
 • Græsplænegødning
 • Gødning
 • Harpet muldjord
 • Havegødning
 • Hortensia gødning
 • Højbedsmuld
 • Jordforbedring
 • Kompost
 • Muldjord
 • Plantegødning
 • Plantejord
 • Plantemuld
 • Planteskolejord
 • Plantesække
 • Plænedress
 • Pottemuld
 • Rhododendron gødning
 • Rhododendron jord
 • Rhododendron spagnum
 • Rosengødning
 • Rosenjord
 • Spagnum
 • Surbundsjord
 • Topdressing
 • Spagnum på internet forretninger

  Trustpilot fremskaffer de facto fordelagtige chancer for at vurdere en lang række nuværende brugeres betragtninger med køb af spagnum og derved er det at foretrække, at du analyserer internet butikkens ratings forud for at du handler spagnum online.

  Facebook bringer dig ydermere altid strålende løsninger til at få indtryk af e-butikkens troværdighed. Herinde ser vi mange butikker på nettet som tilbyder folk at offentliggøre en omtale af deres købsoplevelse, som desuden burde udnyttes til at få et indtryk af hvor tilfredse kunderne er for køb af spagnum.

  Inden man bestiller spagnum online

  Inden folk køber spagnum hos en internet webshop burde man for at være på den sikre side have øje for dens forretningsaftale, men det er ofte ikke super interessant.

  En anden løsning kunne være at kigge om online butikken er e-mærket, grundet at det ofte er en tilkendegivelse af at e-shoppen forsvarer dansk lovgivning, tillige med at netbutikken tit revurderes af fagfolk som forstår reglerne på området for salg af spagnum via internettet.

  Det giver dig genvej til at få hjælp, såfremt du møder problemstillinger ved din bestilling. Tillige er det en hjælp at man er på vagt for de mest centrale reglementer der kan have indvirkning på transaktionen.

  Fragt af spagnum

  Størstedelen af internet butikker foreslår nu om stunder diverse fragtformer. Den mindst kostelige leveringstype er unægtelig at du selv henter spagnumen, men det står og falder med at du har bopæl med kort afstand til netshoppens lager.

  Antal dages levering er naturligvis usædvanlig udslagsgivende når man skal bruge spagnumen straks, og herved er det virkelig essentielt at man kigger nærmere på den estimerede leveringsdato ved spagnum – men vær vagtsom da det betinges af at ordren indsendes inden et fast klokkeslæt, sådan at de har mulighed for at nå at få produktet klar før lagermedarbejderne drager hjemad.

  Nogle online outlets yder portofri levering på spagnum, men oftest gælder det kun hvis der shoppes for en fastsat sum.

  Mest stillede spørgsmål om spagnum:

 • Hvad vejer spagnum?
 • Hvor meget spagnum til hortensia?
 • Spagnum hvad er?
 • Hvad vejer 80 liter spagnum?
 • Hvad består spagnum af?
 • Hvad er spagnum jord?
 • Hvad bruger man spagnum til?
 • Rhododendron spagnum hvornår?
 • Hvad betyder spagnum?
 • Hvordan bruges spagnum?
 • Hvad bruges spagnum til?
 • Hvad vejer 1m3 spagnum?
 • Hvor kommer spagnum fra?
 • Hvad er spagnum?
 • Hvad bruges gødet spagnum til?
 • Hvorfor er spagnum et godt råstof, som kan tilføres, når man laver et bed med nye blomster??
 • Hvad koster spagnum?
 • Hvordan laver man spagnum?
 • Rhododendron spagnum hvor meget?
 • Hvor meget spagnum til rhododendron?
 • Tilbudene du kan finde her på siden er frembragt af vores shopping-robot. Denne har hurtigt gennemsøgt flere millioner af tilbud med det formål at kunne fremvise de tilbud der relaterer sig bedst til spagnum, og som søgemotoren af den grund estimerer matcher dit behov bedst.

  Foruden den søgetekst du skrev på Google har den samtidig medtaget søgeord, som den estimerer at øvrige brugere normalt indtaster i relation til det, eksempelvis spagnum købes og spagnum købes foruden vendinger som spagnum leveret og spagnum købes.

  Den viden bruger robotten som ekstra information til at liste de mest aktuelle produkter. Vi ser også at andre leder efter spagnum i 300 liter, køb spagnum samt spagnum hent selv. Den viden har robotten også benyttet til, at navigere igennem millioner af varer.

  Desuden kan det i data ses, at søgeudtrykkene spagnum købes, spagnum i 500 liter og køb spagnum er virkelig almindelige, og derfor er disse også taget med af robotten ligesom søgeudtrykkene spagnum i 300 liter, spagnum i 300 liter og spagnum afhentning. Vores håb er naturligvis at du ikke blev skuffet over de listede varer, ved at bare et enkelt af disse kan bruges.

  Spagnum fås hos store e-shops, f.eks. Jem og Fix, Stark, Bygma, Silvan, Davidsen, 10-4, Bauhaus og XL-Byg.

  Her ses de byer der oftest bestilles spagnum til…

  Syddanmark: Nyborg, Munkebo, Assens, Rødekro, Kerteminde, Fredericia, Odense, Otterup, Kolding, Tønder, Faaborg, Sønderborg, Middelfart, Varde, Aabenraa, Nordborg, Billund, Bramming, Esbjerg, Haderslev, Svendborg, Ringe, Børkop, Ribe, Vejen, Vojens, Grindsted

  Midtjylland: Brabrand, Skanderborg, Hornslet, Hasselager, Vejle, Odder, Ringkøbing, Skive, Løsning, Løgten, Galten, Åbyhøj, Hammel, Hørning, Lystrup, Holstebro, Højbjerg, Brande, Bjerringbro, Silkeborg, Mårslet, Ikast, Beder, Aarhus, Skjern, Risskov, Malling, Horsens, Ry, Hinnerup, Herning, Hedensted, Egå, Tilst, Hadsten, Kjellerup, Ebeltoft, Viborg, Lemvig, Struer, Skødstrup, Grenaa, Randers

  Hovedstaden: Hundested, Birkerød, Ølstykke, Frederiksværk, Værløse, Fredensborg, Høje Taastrup, Rønne, Virum, Dyssegård, Humlebæk, Smørumnedre, Holte, Kokkedal, Tårnby, Charlottenlund, Rudersdal, Hellerup, Lyngby, København, Rødovre, Lillerød, Ishøj, Nærum, Nivå, Allerød, Stenløse, Hedehusene, Albertslund, Slangerup, Roskilde, Søborg, Ballerup, Gentofte, Hillerød, Snekkersten, Gladsaxe, Vanløse, Helsingør, Herlev, Måløv, Vallensbæk, Farum, Valby, Helsinge, Glostrup, Hvidovre, Brøndby, Taastrup, Hørsholm, Frederikssund, Frederiksberg, Hellebæk, Brønshøj, Espergærde, Gilleleje, Dragør

  Sjælland: Køge, Sorø, Kalundborg, Tune, Maribo, Næstved, Ringsted, Greve, Slagelse, Nykøbing Falster, Haslev, Holbæk, Vordingborg, Fensmark, Korsør, Nykøbing Sjælland, Jyllinge, Nakskov, Skælskør, Herfølge, Solrød Strand

  Nordjylland: Nibe, Hjørring, Støvring, Aars, Aalborg, Brønderslev, Svenstrup, Nørresundby, Frederikshavn, Skagen, Thisted, Hobro, Aabybro, Nykøbing Mors, Hadsund, Sæby, Hirtshals

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 5.400 kg spagnum er 1990 kr. Pristjekket er vurderet til 4.7 ud af 5 stjerner baseret på 6 brugeranmeldelser.

  God til prisen” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Dette website finansieres af reklameindtægter. Vi har samarbejdsaftaler med en masse internet outlets eftersom vi annoncerer forretningernes tilbud, og indhenter honorar såfremt en af de besøgende på vores side udfører en handel.

  Informationer vedrørende varer og internet outlets opretholdes hele tiden, men vi påtager os ikke ansvaret for forandringer der er blevet udarbejdet siden vi senest opdaterede hjemmesidens informationer.