Støbemix

Støbemix sælges af en række butikker på nettet. Vi har lavet research-arbejdet for dig, ved at samle butikkerne på en liste, så du kan se hvor det er billigst.

Herunder er prisen angivet pr. ton for de forskellige webshops.

Pris for 1 ton støbemix inkl. levering

Webshop Link Vurdering Pris
JemogFix.dk
819 kr.
Grat.dk
839 kr.
GodJord.dk
849 kr.
LHM.dk
856 kr.
NetByggemarked.dk
865 kr.
Super-Grus.dk
871 kr.
Wals.dk
879 kr.
Sandmanden.com
895 kr.
HomeShop.dk
898 kr.
Staby-Fliser.dk
898 kr.
Silvan.dk
899 kr.
HaveHandel.dk
930 kr.
MaxiBag.dk
935 kr.
Wupti.com
945 kr.
Plantetorvet.dk
999 kr.
GrusDirekte.dk
1.033 kr.
HaveGlad.dk
1.039 kr.
Bigbag.dk
1.039 kr.
MultiKøb.dk
1.068 kr.
10-4.dk
1.089 kr.
GranitButikken.dk
1.098 kr.
Linolie123.dk
1.148 kr.
Bredsgaard-Byg.dk
1.293 kr.
DavidsenShop.dk
1.342 kr.
Byggecenter.dk
1.499 kr.
Frishop.dk
1.515 kr.
BygHjemme.dk
1.515 kr.
Astrup-Cement.dk
1.629 kr.
SkagenBeton.dk
1.674 kr.
Byggemarked.nu
1.822 kr.
FC-Beton.dk
1.832 kr.
TGKshop.dk
1.994 kr.
Bauhaus.dk
2.053 kr.
DKFliser.dk
2.305 kr.

Hvis du vil spare fragten, eller bare gerne vil i gang med byggeprojektet i en fart, så har du også mulighed for at bestille det online, og så selv afhente det i et byggecenter nær dig.

Herunder kan du se afhentningssteder for de forskellige byggemarkeder.

Afhentningssteder i Jylland

Afhentningssteder på Sjælland

Afhentningssteder på Fyn

Hvis du vil være ekstra sikker på at få en god købsoplevelse, så kan du med fordel benytte en af de webshops der har fået de bedste anmeldelser fra tidligere kunder.

Her kan du se hvilke webshops der har fået den højeste rating.

Bedst anmeldte webshops

Webshop Link Anmeldelser Vurdering
HaveHandel.dk 1.523
HaveGlad.dk 123
Grat.dk 64
10-4.dk 17.686
FC-Beton.dk 669
Plantetorvet.dk 6.973
Wupti.com 24.254
Frishop.dk 1.981
BygHjemme.dk 2.246

Du har mulighed for at spare udgiften til fragten, men det kræver i de fleste tilfælde at du køber for et bestemt beløb.

Herunder kan du se webshops som giver mulighed for fri fragt.

Webshops med mulighed for fri fragt

Webshop Link Fri fragt grænse
GodJord.dk 1.000 kr.
NetByggemarked.dk 500 kr.
HomeShop.dk 3.000 kr.
Silvan.dk 2.500 kr.
HaveHandel.dk 499 kr.
MaxiBag.dk 0 kr.
Wupti.com 0 kr.
Plantetorvet.dk 500 kr.
HaveGlad.dk 1.000 kr.
10-4.dk 5.000 kr.
Linolie123.dk 1.500 kr.
Bredsgaard-Byg.dk 6.000 kr.
Byggecenter.dk 3.000 kr.
Bauhaus.dk 3.500 kr.

Det er desuden muligt at dele betalingen over i flere bidder.

Her kan du se de webshops der tilbyder en afbetalingsordning.

Webshops med afbetalingsordning

Webshop Link Vurdering Pris

Hvis du vil være ekstra sikker på at den webshop du handler på overholder de gældende regler for e-handel i Danmark, så kan du kigge efter E-mærket.

De relevante medlemmer af E-mærket har vi samlet her…

E-mærkede webshops

Webshop Link Vurdering Pris

Støbemix fås i flere størrelser, men de mest almindelige størrelser hedder 0-11 og 0-16, og det betyder simpelthen bare, at elementerne i blanding er mellem 0 og 16 mm i diameter.

Det mest almindelige sted at bruge støbemix er i betonblandinger, og støbemix fås både som sø og bakkemateriale, hvilket betyder, at det er hentet fra henholdsvis søer eller grusgrave.

Den type støbemix der her er betegnet som bakkemateriale, er også kendt som ærtegrus.

Hvad bruges støbemix til?

Støbemix er et blandingsprodukt, der består af sand og grus i forskellige blandingsforhold. Blandingsforholdet er afhængigt af, hvad det skal bruges til, og det betyder også, at støbemix kan bruges til næsten alle de støbeopgaver, en murer måtte have.

Men det er ikke kun professionelle murere, der gør brug af støbemix. Støbemix kan også bruge af gør-det-selv folket. Det kan eksempelvis bruges til gulve, når der skal lægges gulvvarme, eller til bryggerset.

Det er heller ikke udelukkende indendørs, at der bliver brugt støbemix. De grovere blandinger af støbemix bliver typisk brugt til fundamenter, og det er også normalt at bruge støbemix til fundablokke og flagstænger.

Det er et meget let produkt at arbejde med, da der ikke er behov for, at du tilsætter andet end cement og vand, før du kan begynde at arbejde med det. Ligeledes kan det bruges til stort set alle de opgaver, hvor der er brug for beton; som f.eks. trapper, fliser, fundamenter, kantstene, sokler, stolper, støttemure osv.

Hvor meget støbemix skal jeg bruge?

Der er to ting du skal overveje, når du skal begynde at arbejde med støbemix. Den første er hvor stort et område du skal dække, altså hvor stort et område m3 skal du have dækket. Det andet du skal overveje, er hvilket blandingsforhold dit støbemix skal indgå i.

Blandingsforholdet af støbemix varierer afhængigt af, hvilken opgave du skal løse. Nedenfor kan du se, hvor meget cement der skal i din støbemix til de mest almindelige opgaver.

  • Betongulve der slides kraftigt: 3,5:1
  • Betongulve med normalt slid: 4:1
  • Gulve med let slid som f.eks. underbeton til klinker: 5:1
  • Udstøbning i fundablokke: 6:1
  • Fundamenter til villaer: 7:1
  • Klaplag og renselag: 8:1

For at lave 1 m3 beton, skal du som udgangspunkt bruge mellem 1,1 og 1,2 m3 støbemix.

Fordi støbemix er et blandingsprodukt kan vægten varierer lidt afhængigt af blandingsforholdet, men som udgangspunkt vejer støbemix omkring 1500 kg. pr. m3.

Hvor købes det?

Støbemix kan købes de fleste steder, hvor du kan købe byggemateriel. Det første du skal spørge dig selv om, når du vil købe støbemix, er hvor meget du skal bruge, og hvordan du vil have det transporteret.

Når du skal købe støbemix, er der nemlig enormt stor forskel på, om du vil afhente støbemixen selv eller om du vil have den leveret.

Og hvad er prisen?

Fordi støbemix er et blandingsprodukt, er det svært at svare præcist på, hvad støbemix koster. Det afhænger nemlig både af kvaliteten og størrelse, hvordan du vil have det leveret og om der er tale om sømateriale eller bakkemateriale.

Når det er sagt, så har 0-8 støbemix en pris pr. m3, der ofte ligger et sted mellem 200 og 400, men det bedste du kan gøre, er at gå på jagt på nettet, og danne dig et overblik over priserne på støbemix. På den måde kan du også sikre dig, at du får den bedste mulige pris.

Blandingsforhold til cement og beton

Når du skal blande cement eller beton med støbemix, er det vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad der er de bedste blandingsforhold. I sidste ende har blandingsforholdet nemlig stor indflydelse på hvor hårdt og solidt gulvet bliver i sidste ende.

Men blandingsforholdet varierer ikke kun alt afhængigt af, hvad du skal bygge, kvaliteten af cementen har også indflydelse på det endelige resultat.

For betongulve der udsættes for meget slid, er det anbefalede blandingsforhold: ⅓ cement og ⅔ støbemix.

For betongulve der udsættes for normalt slid, er det anbefalede blandingsforhold: ¼ cement og ¾ støbemix.

Til slidlag og gulve med let færdsel, er det anbefalede blandingsforhold ⅕ cement og ⅘ støbemix.

Overfladen på betongulve bliver ret ru i forhold til eksempelvis et linoleumsgulv. Hvis du derimod ønsker en fin og glat overflade, kan du med fordel gøre brug af støbesand i stedet for støbemix.

Typer af gulve

Når du hører betegnelserne “betongulv der udsættes for meget slid” eller “slidlag og gulve med let færdsel”, så er det helt naturligt at overveje, hvad det dækker over, og det bliver forklaret her, for hvis du ikke ved, hvad de forskellige betegnelser betyder, så er det jo umuligt at regne ud, hvilket blandingsforhold du skal bruge til din støbemix.

Betongulve der udsættes for meget slid, dækker over gulve i båse eller på stier, hvor der er meget færdsel. Det dækker ligeledes over gulve og vægge, der udsættes for hårde vandtryk.

Betongulve der udsættes for normalt slid, dækker over udendørs betonkonstruktioner, der bliver påvirket af vind, vejr og daglig slitage.

Betongulve med let færdsel dækker over slidlag og underbeton til klinker og lignende, ligesom det dækker over indendørs betonkonstruktioner, der er beskyttet mod vind og vejr og derfor har en lavere daglig slitage.

Hvordan foregår levering?

Ligesom med de fleste andre byggematerialer er spørgsmålet om levering altid enormt præsent, fordi vægten på denne type produkter ofte er rigtig høj, og det gør sig da også gældende, når det kommer til støbemix.

Som udgangspunkt er der to måder, hvorpå du kan vælge at købe støbemix. Den ene er i løs vægt og den anden er støbemix i bigbags. Hos nogle forhandlere kan du dog også købe støbemix i mindre sække eller poser, der er muligt at transportere i bagagerummet af din bil.

Der er overordnet set fire måder at få leveret din støbemix, og hvilken en der er bedst, afhænger både af din situation, og hvordan du har valgt at købe din støbemix.

  • Du kan få din støbemix tippet af. Det betyder, at der kommer en lastbil og vælter en stor bunke støbemix ned i din indkørsel eller ved kantstenen.
  • Du kan også betille en aflæsning med grab, hvilket betyder, at lastbilen der forestår leveringen er udstyret med en grab, og derfor kan placere bunken med støbemix længere inde på din grund.
  • Levering med Bigbag betyder, at din støbemix bliver leveret i en stor pose, der typisk indeholder over 1 m3 støbemix. Bigbaggen bliver leveret enten i din indkørsel eller ved kantstenen. Her er fordelen at din støbemix ikke blæser væk.
  • Du har også mulighed for at hente din støbemix selv, det kræver dog, at du har spændt en trailer fast på din bil, til gengæld laster de fleste forhandlere gratis.

Stabilgrus som alternativ

Der kan være flere årsager til at ville finde et alternativ til støbemix, men i de fleste tilfældet er det tilgængelighed, der afgør det. Prisen på støbemix og stabilgrus er ofte relativt ens, og derfor er der ikke det store at vinde, ved at vælge stabilgrus i stedet for støbemix.

Det kan dog være, at du vil bruge stabilgrus som støbemix, fordi du netop har færdiggjort din terrasse, og nu har en del stabilgrus til overs.

Der er som udgangspunkt ikke nogen forskel i om du vælger støbemix eller stabilgrus. Begge produkter kan bruges til at blande beton. Du skal dog være opmærksom på, at stabilgrus har et ret højt indhold af ler, hvilket kan skabe en misfarvning i din beton. Derfor er det bedst at gøre brug af stabilgrus som støbemix, steder hvor betonkonstruktionen ikke er synlig.

Ligeledes er det sværere at vurdere det præcise blandingsforhold. Derfor anbefales det ikke at  bruge stabilgrus i stedet for støbemix steder, hvor betonkonstruktionen skal bære en væg.